Ароматне полуничне варення – улюблене багатьма зимовий ласощі. Приготувати ягідну заготівлю зовсім не складно. Крім того, дуже смачне варення не займе у вас багато часу.
Інгредієнти: на 2 л.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці швидко – легко! Перебираємо полуницю для варіння. Видаляємо зелені листочки і ретельно промиваємо ягоди під холодною водою.
Ягодам даємо трохи обсохнути, потім занурюємо в зручну глибокий посуд і засипаємо цукром. Наполягаємо 20-40 хвилин.
Після того як полуниця трохи пустить сік, переставляємо її на плиту. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 5-10 хвилин. Знімаємо з плити, даємо варенню трохи охолонути і знімаємо пінку. Після можна розливати по стерилізованим банкам.
Зберігати полуничне варення слід в прохолодному місці. Після повного охолодження ласощі можна подавати до столу і пробувати. Приємного апетиту!
Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму