Ароматне полуничне варення – улюблене багатьма зимовий ласощі. Приготувати ягідну заготівлю зовсім не складно. Крім того, дуже смачне варення не займе у вас багато часу.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Готувати варення з полуниці швидко – легко! Перебираємо полуницю для варіння. Видаляємо зелені листочки і ретельно промиваємо ягоди під холодною водою.

Ягодам даємо трохи обсохнути, потім занурюємо в зручну глибокий посуд і засипаємо цукром. Наполягаємо 20-40 хвилин.

Після того як полуниця трохи пустить сік, переставляємо її на плиту. Доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні 5-10 хвилин. Знімаємо з плити, даємо варенню трохи охолонути і знімаємо пінку. Після можна розливати по стерилізованим банкам.

Зберігати полуничне варення слід в прохолодному місці. Після повного охолодження ласощі можна подавати до столу і пробувати. Приємного апетиту!

Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму