Якщо вам приносить задоволення радувати своєю сім’ю новими смаками і бачити їхні щасливі очі, зверніть увагу на рецепт варення з полуниці з апельсином. Це оригінальне ласощі ще довго будуть згадувати ваші домочадці. До тих пір, поки ви не приготуєте наступну порцію. І так знову і знову, спробуйте!
Інгредієнти: на 10 порц.
- Полуниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 200 мл
- Апельсин – 1 шт.
- Желфикс – 1 пакет
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареньч з полуниці з апельсином? Апельсин вимити і пропустити через м’ясорубку разом з шкіркою).
Полуницю помити, видалити плодоніжки, просушити на кухонному рушнику.
Кожну ягоду розрізати на 4 частини.
У великому тазі змішати полуницю з апельсином. Додати туди ж воду.
В окремій ємності з’єднати желфикс з 2 столовими ложками цукру, перемішати і всипати суміш в таз. Все ретельно перемішати.
Таз поставити на повільний вогонь, довести масу до кипіння. Всипати туди цукор, що залишився, перемішати, варити близько 5 хвилин до розчинення цукру, постійно помішуючи масу і знімаючи з неї пінку.
Банки для варення стерилізувати, кришки обдати окропом.
Розлити готове варення з полуниці з апельсином по банках, закатати їх. Перевернути банки з варенням догори дном, укутати ковдрою і дати повністю охолонути. Зберігати полунично-апельсинове варення в прохолодному темному місці. Приємного насолоди смаком!
Варення Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму