Полуничне варення з цитрусовим присмаком подобається багатьом. Воно добре підходить і до чаю, і до домашньої випічки, так і просто це смачний десерт. Готується воно дещо іншим способом, ніж звичайне варення. Полуниця з лимоном і цукром настоюється протягом 6 годин, а потім стерилізується в баночці.


Інгредієнти: на 0.75 л.

  • Полуниця – 0.6 кг
  • Цукор-пісок – 0.6 кг
  • Лимон – 0.5 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з полуниці з лимоном. Ягоди полуниці помістіть в окремий посуд і кілька разів промийте холодною водою.

Потім видаліть у ягід чашолистки.

Лимон добре промийте, потім обдайте окропом, витріть насухо серветкою. Наріжте лимон на тонкі шматочки і перекладіть в посуд до полуниці.

До полуниці з лимоном насипте вказану кількість цукру. Посуд прикрийте серветкою і залиште на 6 годин, щоб ягода дала достатньо соку.

За цей час цукор повинен повністю розчинитися.

Баночку і кришку для варення заздалегідь стерилізуйте. Перекладіть в баночку ягоди полуниці і шматочки лимона і залийте їх соком.

За звичайними правилами стерилізуйте варення протягом 25 хвилин від початку кипіння води в каструлі для стерилізації. Баночку герметично закупорьте, переверніть кришку і прикрийте теплим покривалом. Охолоджене варення перенесіть на зберігання в темне місце.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці Варення з полуниці з лимоном Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця в сиропі на зиму Полуниця на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму