Таке варення виходить досить густим – річ, по-перше, у кількості доданого цукру, а, по-друге, у використанні желатину. Сироп уварюється до тягучою консистенції і добре «тримає» ягоди в своїй масі. Варимо варення в кілька підходів – це дозволить ягодам залишитися цілими і зберегти форму.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Желатин харчовий – 60 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування густого варення з полуниці з желатином з цілими ягодами? Полуницю перебираємо, зіпсовані екземпляри викидаємо, чашолистки видаляємо. Підготовлені ягоди кладуть у друшляк ретельно промиваємо в проточній воді. Промитим ягодам даємо трохи обсохнути, розсипавши їх на чистому сухому рушнику. Обсушену полуницю поміщаємо в глибоку ємність і засипаємо половиною зазначеної норми цукрового піску. Залишаємо на три години орієнтовно – полуниця має пустити сік.

Виділився сік зливаємо в окремий посуд і всипаємо в нього залишився цукровий пісок. Трохи нагріваємо сік з цукром, щоб було простіше розчинити всі кристали. Отриманою масою заливаємо полуницю.

Ставимо ємність з полуницею на плиту і доводимо до кипіння. Варимо п’ять хвилин при помішуванні, вимикаємо плиту. Залишаємо остигати. Після охолодження знову доводимо до кипіння і варимо хвилин п’ять. Повторюємо процедуру з охолодженням і повторної короткочасної варінням ще пару разів.

Ставимо варення нагріватися в останній раз. Желатин в окремому посуді заливаємо зазначеною кількістю холодної води, перемішуємо і залишаємо набухати на п’ятнадцять хвилин. Після цього додаємо набряклий желатин в закипевшее варення, перемішуємо і варимо пару хвилин.

Банки з кришками моєму і стерилізуємо будь-яким зручним способом. Даємо тарі повністю обсохнути. У підготовлені банки розливаємо готове варення, закручуємо сухими кришками. Остигле варення прибираємо в прохолодне темне місце на зберігання. Поки гаряче варення, воно буде жидкім, після охолодження сироп помітно густіє. У холодильнику консистенція варення густіє ще більше.

Приємного апетиту!

Варення з полуниці Варення з полуниці з желатином Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Полуниця на зиму