Літо – це хороша погода, свіже повітря, сонце і багато-багато ягід! На підході полуничний сезон, а це значить, що необхідно накидати ідеї для того, щоб запастися полуницею на весь рік, щоб потім, зимовими холодними вечорами, насолоджуватися випічкою з полуничною начинкою. Для цього ми пропонуємо вам рецепт варення з полуниці. Для додання йому густої консистенції ми будемо використовувати желюючий цукор. Таке варення є відмінною густою начинкою для круасанів, печива і булочок!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Полуниця – 3 кг
- Цукор-пісок – 1,5 кг
- желюючий Цукор – 1 кг
Процес приготування:
Готувати варення з полуниці з желюючою цукром просто! Для приготування варення краще всього використовувати дрібні ягоди, вони більш щільні і добре тримають форму в процесі приготування. Ягоди промиваємо в друшляку під струменем прохолодної проточної води, залишаємо, щоб стекла вода, після чого видаляємо чашолистки.
Половину ягід кладемо у велику миску і товчемо за допомогою толокушки. Необхідно це для того, щоб ягоди швидко виділився сік і ми не додавали воду.
Решта ягоди додаємо цілими і добре перемішуємо.
Полуничну масу перекладаємо в каструлю і додаємо цукор. Перемішуємо масу ложкою і ставимо на повільний вогонь. Доводимо варення до кипіння, знімаємо піну, яка утворилася і варимо з моменту закипання 20-25 хвилин.
Ми використовуємо ось такий желюючий цукор (на фото). В кінці приготування відправляємо в варення всю пачку і добре перемішуємо. Проварюємо варення 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
Готове гаряче варення розкладаємо по стерильним банкам і щільно закручуємо прокип’яченими кришками. Трохи варення залишаємо для дегустації. Банки з варенням залишаємо при кімнатній температурі до повного охолодження, потім прибираємо в темне прохолодне місце на зберігання. А самі заварюємо чашечку ароматного чаю і приступаємо до дегустації. Приємного апетиту!
Варення з полуниці Варення з полуниці з цілими ягодами класичне Варенье Полуниця в сиропі на зиму Полуниця у власному соку Полуниця у власному соку з цукром на зиму