Рецепти з райських яблучок ніколи не підведуть, адже вони відрізняються своїм неповторно-солодким смаком, а ще й у поєднанні з грушею – ідеально до чаю! Рецепт дуже простий, і приготування займе менше години.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Ранетки – 1 кг
- Груша – 1 кг
- Цукор-пісок – 5 ст.
- Вода – 0,5 л.
Процес приготування:
Готувати варення з ранеток і груші разом на зиму просто! Яблука промиваємо, заливаємо водою і відварюємо до м’якості (готовність легко перевірити за допомогою зубочистки або шпажки). Якщо ранетки дрібні – варимо цілком, великі краще розрізати навпіл.
Груші також ретельно промиваємо, знімаємо шкірку і нарізаємо дрібним кубиком.
Воду від яблук зливаємо в окремий посуд і до неї додаємо нарізану грушу разом з цукром.
М’які плоди яблук перетираємо через сито і додаємо до солодкої груші.
масу гарненько перемішуємо, ставимо на повільний вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин періодично помішуючи.
Готове варення розкладаємо по простерилизованным банкам і закручуємо. Після охолодження прибираємо на поличку в темне місце. Приємного апетиту!
Варення Варення з груш на зиму