Сезонні дачні фрукти можуть радувати не тільки влітку, але й цілий рік! Варення з доступних всім яблук і слив – це відмінне доповнення до безлічі страв, таких як млинці, оладки, сирники і багатьом іншим.
Інгредієнти: на 2 л.
- Ранетки – 1 кг
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Вода – 250 мл
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з ранеток і злив? Яблука ретельно промиваємо, прибираючи всі зіпсовані і червиві плоди. Після просихання, акуратно за допомогою зубочистки, робимо проколи у підстави.
Сливи також промиваємо, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
Чисті і нарізані фрукти перекладаємо в емальований таз або каструлю (в такому посуді плоди не втрачають свій колір і корисні властивості).
Два кілограми цукру розчиняємо у великій склянці окропу, виливаємо на підготовлені фрукти, перемішуємо і наполягаємо не менше 3,5 годин. Після закінчення часу, все ставимо на маленький вогонь і поступово доводимо до кипіння, зрідка помішуючи масу дерев’яною лопаткою (пластикові прилади використовувати не рекомендується).
Після того, як ємність з фруктами прибрали з плити, даємо настоятися не менше 12-13 годин. Потім стерилізуємо банки і заповнюємо напівготові варенням (перед цим закип’ятити) до горлечка, додаючи зверху одну столову ложку рафінованої олії, і закручуємо кришки.
Наповнені банки акуратно перевертаємо і накриваємо ковдрою до повного охолодження. Приємного апетиту!
Варення з слив Варенье