Незвичайне варення, але при цьому дуже смачне, стане родзинкою серед ваших заготовок. Спробуйте приготувати таке варення з цитрусовими і ароматом кориці, адже це не займе багато часу, але результат вас точно порадує.
Інгредієнти: на 1 л.
- Ревінь – 1 кг
- Волоський горіх – 100 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Апельсин – 2 шт.
- Кориця – 2 шт.
Процес приготування:
Готувати варення з ревеню з волоськими горіхами легко! З вимитих стебел ревеню видаліть верхні волокна і наріжте середніми шматками. Перекладіть його в каструлю.
З лимона і апельсина вичавити сік, попередньо розкотивши цитрусові по столу, міцно притискаючи рукою. Влийте сік в каструлю з ревенем, всипте цукор і поставте на малий вогонь. Коли маса закипить – покладіть корицю і проваріть 10 хвилин, після чого видаліть пряні палички.
Ядра горіхів переберіть і порубаєте ножем дрібно. Перекладіть їх у варення і варіть 10 хвилин.
Гаряче варення розкладіть по чистим стерильним банкам і закрийте. Переверніть банки і накрийте ковдрою для природного повільного остигання. Через 6 годин можна насолоджуватися загуслим і ароматним варенням.
Приємного чаювання!
Варення з ревеню Варенье Ревінь на зиму Страви з ревеню