Незвичайне варення, але при цьому дуже смачне, стане родзинкою серед ваших заготовок. Спробуйте приготувати таке варення з цитрусовими і ароматом кориці, адже це не займе багато часу, але результат вас точно порадує.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ревінь – 1 кг
  • Волоський горіх – 100 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Апельсин – 2 шт.
  • Кориця – 2 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з ревеню з волоськими горіхами легко! З вимитих стебел ревеню видаліть верхні волокна і наріжте середніми шматками. Перекладіть його в каструлю.

З лимона і апельсина вичавити сік, попередньо розкотивши цитрусові по столу, міцно притискаючи рукою. Влийте сік в каструлю з ревенем, всипте цукор і поставте на малий вогонь. Коли маса закипить – покладіть корицю і проваріть 10 хвилин, після чого видаліть пряні палички.

Ядра горіхів переберіть і порубаєте ножем дрібно. Перекладіть їх у варення і варіть 10 хвилин.

Гаряче варення розкладіть по чистим стерильним банкам і закрийте. Переверніть банки і накрийте ковдрою для природного повільного остигання. Через 6 годин можна насолоджуватися загуслим і ароматним варенням.

Приємного чаювання!

Варення з ревеню Варенье Ревінь на зиму Страви з ревеню