Райські яблучка нікого не залишать байдужим, адже їх смак не сплутаєш ні з яким іншим сортом яблук. У складі цих фруктів є така речовина, як «пектин», завдяки якому сироп по консистенції виходить чимось схожим на карамель і час приготування скорочується за рахунок швидкого загустіння.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Ранетки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 0.7 кг
  • Ванільний цукор – 0.5 ч. л.
  • Вода – 1.5 склянки

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з різаних ранеток часточками на зиму? Фрукти ретельно промиваємо і відкидаємо на друшляк, даючи всій воді стекти.

Далі розрізаємо ранетки навпіл або на четвертинки (залежно від розміру) і очищаємо від насіння.

В каструлю з товстим дном виливаємо півтори склянки води і додаємо 350 грам цукру з додаванням ванільного.

Ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Зменшуємо полум’я і проварюємо до загущення сиропу.

У гарячий сироп висипаємо нарізані плоди і залишаємо просочуватися приблизно на 40-45 хвилин.

По закінченню часу ставимо каструлю на плиту, додаємо цукор, що залишився і варимо до появи бульбашок на сиропі.

Коли вміст почне «булькати» відразу ж знімаємо з вогню і настоюють 15 хвилин.

В третій раз ставимо на плиту і на середньому вогні доводимо до кипіння, знімаючи з’являється піну.

Готове варення акуратно розкладаємо по стерильним банкам, але не закочує до того моменту, поки варення злегка не охолоне. Після закачування зберігаємо в темному прохолодному місці. Приємного апетиту!

Варенье