Хочу поділитися рецептом корисного і дієтичного варення з слив без цукру. Варення виходить густий по консистенції, як повидло і добре поєднується з домашньою випічкою. Також таке варення можна використовувати як основу для соусів до м’ясних страв.
Інгредієнти: на 40 порц.
- Яблука – 3 кг
- Слива синя – 2 кг
- Вода – 3 л
Процес приготування:
Готувати варення з слив без цукру просто! Яблука ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, видаліть серцевину і наріжте яблука не дуже тонкими часточками.
Сливу вибирайте щільну. Плоди добре переберіть, ретельно помийте, розріжте навпіл і вийміть кісточки.
В глибоку ємність з товстим дном перекладіть підготовлені фрукти. Залийте питною водою, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і повністю остудіть. На це буде потрібно в середньому 10 годин. Потім знову доведіть до кипіння і повністю остудіть. Так потрібно буде зробити ще два рази. Всього потрібно зробити 4 прийоми.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, духовці або на водяній бані. Банки повинні бути повністю сухими. З допомогою ополоника акуратно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з варенням закатайте з допомогою спеціального пристосування і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Потім переверніть банки і приберіть в темне прохолодне місце на довгострокове зберігання. Корисне ароматне варення з слив без цукру неодмінно сподобається всім, хто не вживає в їжу цукор.
Приємного насолоди!
Варення Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму