«Угорка» або «Угорка» – популярний сортовий вид сливи з підвищеною калорійністю, який широко поширений по території колишнього Радянського Союзу. Пропоную приготувати дуже смачне і ароматне варення з цієї сливи.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Слива синя – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 0.5 склянки
Процес приготування:
Як приготувати варення з слив угорка? Підготуйте необхідні продукти для варення з слив.
Сливи переберіть, ретельно промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.
Обсохлі сливи розріжте навпіл і вийміть кісточки.
Приготуйте сироп. У глибоку ємність насипте цукровий пісок і додайте півсклянки питної води. Варіть до повного розчинення кристалів цукру-піску.
В отриманий сироп викладіть підготовлені сливи і ретельно перемішайте. Залиште на 3 години. Сливи за цей час виділять потрібну кількість соку.
поставте Каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути приблизно 9 годин. Цей процес повторіть ще два рази. Востаннє поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння. Кип’ятіть 20 хвилин. Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці. Банки повинні бути повністю сухими.
Ополоником акуратно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з варенням з сливи добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження. Потім переверніть банки і приберіть в темне прохолодне місце на зберігання. На наступний день можна дегустувати варення.
Приємного насолоди!
Варення Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму