Смачне, а головне – корисне варення з суниці. Збереження чашолистків на ягодах практично не впливає на смак варення, проте в цій зелені міститься безліч мікроелементів, які точно не будуть зайвими. Готувати таке варення простіше всього в мультиварці, рецепт розрахований на прилад з чашею об’ємом 4,5 літра.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Суниця – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з суниці з чашолистками. Промиваємо суницю, видаляючи все непотрібне, але залишаючи при цьому чашолистки.
Змішуємо ягоди з цукром і подрібнюємо їх блендером до однорідного пюре.
Готуємо мультиварку.
Переливаємо ягідне пюре в каструлю, вибираємо режим «Гасіння» на 2,5 години.
Періодично знімаємо кришку і помішуємо варення, також знімаємо піну при її утворенні.
Готове варення розливаємо по банках і закатуємо. Приємного апетиту!
Варення Варення з суниці