Джем з полуниці і банана – це дуже ніжне, ароматне і смачне ласощі. Такий джем не тільки чудово доповнить чаювання, але і стане чудовою начинкою для домашньої випічки. Яскраві нотки полуниці і ненав’язливий смак банана роблять джем гармонійним і неймовірно смачним. Перед таким полунично-банановим десертом неможливо встояти!


Інгредієнти: на 1 л.

  • Полуниця – 1 кг
  • Банан – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Агар-агар – 1 ч. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати джем з полуниці і банана. Підготуємо основні інгредієнти – полуницю ретельно промиємо і видалимо плодоніжки, банани очистимо від шкірки.

З’єднуємо в одній ємності підготовлену полуницю і банани.

Озброюємося блендером і перебиваємо банани і полуницю до стану пюре. Полунично-бананове пюре повинно вийти однорідним.

В окремій ємності необхідно з’єднати цукровий пісок (5 ст. л.) і агар-агар. Перемішуємо інгредієнти.

Далі отриману суху суміш додайте в полунично-бананове пюре і перемішайте.

Переливаємо пюре в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.

Коли вміст каструлі закипить, проварюємо одну хвилину і всипаємо туди залишився цукровий пісок. Перемішуємо. Коли маса знову закипить, проварюємо її приблизно 5 хвилин. У самому кінці додаємо лимонну кислоту, перемішуємо і знімаємо джем з вогню.

Гарячий джем розливаємо по підготовленим ємкостей, закорковуємо герметично кришками. Остуджуємо джем при кімнатній температурі. Загусати полунично-бананове ласощі буде в процесі охолодження.

Приємного вам чаювання!

Варення з полуниці з агар-агаром Джем з полуниці Джеми Заготовки з полуниць на зиму