Вишневе варення – одне з найсмачніших ласощів для заготівлі на зиму. З додаванням желатину воно перетворюємося в густий і смачний джем і відмінно підходить не тільки для чаювання, але і як начинка для випікання.


Інгредієнти: на 0.8 л.

  • Вишня – 500 гр.
  • Желатин харчовий – 1 ч. л.
  • Вода – 400 мл
  • Цукор-пісок – 300 гр.

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з вишні без кісточок з желатином. Вишню моєму і видаляємо кісточки.

Відправляємо її в каструлю, вливаємо воду і засипаємо цукор. Проварюємо вишню 5 хв, після того, як маса закипить.

В чашці розчиняємо желатин в 2 ст. л. води. Залишаємо його набухати.

Готовий додаємо желатин в варення. Чекаємо, щоб желатин повністю розчинився. При цьому дуже важливо не доводити до кипіння, обов’язково варимо на невеликому вогні.

Тепер розливаємо гаряче варення по банках і закатуємо. Чекаємо, поки воно охолоне і відправляємо в холодильник.

Приємного апетиту!

Варення Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з цілими ягодами вишні без кісточок Вишневе варення без кісточок з желатином Вишня в сиропі на зиму Желе з вишні з желатином