Вишневе варення – одне з найсмачніших ласощів для заготівлі на зиму. З додаванням желатину воно перетворюємося в густий і смачний джем і відмінно підходить не тільки для чаювання, але і як начинка для випікання.
Інгредієнти: на 0.8 л.
- Вишня – 500 гр.
- Желатин харчовий – 1 ч. л.
- Вода – 400 мл
- Цукор-пісок – 300 гр.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з вишні без кісточок з желатином. Вишню моєму і видаляємо кісточки.
Відправляємо її в каструлю, вливаємо воду і засипаємо цукор. Проварюємо вишню 5 хв, після того, як маса закипить.
В чашці розчиняємо желатин в 2 ст. л. води. Залишаємо його набухати.
Готовий додаємо желатин в варення. Чекаємо, щоб желатин повністю розчинився. При цьому дуже важливо не доводити до кипіння, обов’язково варимо на невеликому вогні.
Тепер розливаємо гаряче варення по банках і закатуємо. Чекаємо, поки воно охолоне і відправляємо в холодильник.
Приємного апетиту!
Варення Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з цілими ягодами вишні без кісточок Вишневе варення без кісточок з желатином Вишня в сиропі на зиму Желе з вишні з желатином