найпростіший спосіб зберегти дари саду і городу – це заморозити їх. А із заморожених плодів роблять не тільки компоти, але і варення. Вашій увазі представлений рецепт варення з замороженої сливи. Головний плюс даного рецепту – швидкість і простота приготування. Недовга теплова обробка максимально зберігає корисні речовини.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Зливу заморожена (синя) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 1 склянка

Процес приготування:

Як приготувати варення з замороженої сливи? Сливу дістаємо з морозильної камери і розморожуємо. Якщо плоди були заморожені цілком з кісточкою, то після розморожування необхідно видалити кісточки.

Розморожену м’якуш слив перекладаємо в ємність для варіння. Всипаємо туди ж цукровий пісок і вливаємо воду.

Ставимо ємність з вмістом на помірний вогонь і проварюємо 5 хвилин.

Важливо не дати суміш закипіти. У цьому і головний секрет – проварюючи мінімальну кількість часу, слива зберігає свої корисні властивості.

Готовий десерт у гарячому вигляді необхідно розлити по підготовленим банкам і закрутити кришками. Після повного охолодження відправляємо варення на зберігання в прохолодне місце.

Коли прийде час, відкривайте смачне і корисне варення, виготовлене з замороженої сливи, і насолоджуйтеся його смаковими якостями.

Приємного вам чаювання!

Варення Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Сливи на зиму