найпростіший спосіб зберегти дари саду і городу – це заморозити їх. А із заморожених плодів роблять не тільки компоти, але і варення. Вашій увазі представлений рецепт варення з замороженої сливи. Головний плюс даного рецепту – швидкість і простота приготування. Недовга теплова обробка максимально зберігає корисні речовини.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Зливу заморожена (синя) – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Як приготувати варення з замороженої сливи? Сливу дістаємо з морозильної камери і розморожуємо. Якщо плоди були заморожені цілком з кісточкою, то після розморожування необхідно видалити кісточки.
Розморожену м’якуш слив перекладаємо в ємність для варіння. Всипаємо туди ж цукровий пісок і вливаємо воду.
Ставимо ємність з вмістом на помірний вогонь і проварюємо 5 хвилин.
Важливо не дати суміш закипіти. У цьому і головний секрет – проварюючи мінімальну кількість часу, слива зберігає свої корисні властивості.
Готовий десерт у гарячому вигляді необхідно розлити по підготовленим банкам і закрутити кришками. Після повного охолодження відправляємо варення на зберігання в прохолодне місце.
Коли прийде час, відкривайте смачне і корисне варення, виготовлене з замороженої сливи, і насолоджуйтеся його смаковими якостями.
Приємного вам чаювання!
Варення Варення з слив Варення з слив без кісточок п'ятихвилинка на зиму Варення з слив п'ятихвилинка Сливи на зиму