Дуже хочу поділитися рецептом смачного і ароматного варення з жовтої сливи з кісточкою. Люблю цей рецепт з-за його простого приготування. Часто трапляється, що сливи стають м’якими і потрібно терміново їх переробляти. Цей рецепт вас виручить.
Інгредієнти: на 30 порц.
- жовта Слива – 4 кг
- Цукор-пісок – 1.8 кг
- Вода – 200 мл
Процес приготування:
Як приготувати варення з жовтої сливи з кісточкою? М’які сливи переберіть і акуратно промийте під холодною проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб зайва рідина скла.
В глибоку каструлю з товстим дном викладіть обсохлі сливи і насипте цукровий пісок.
Налийте необхідну кількість питної води. Перемішайте і залиште на кілька годин, щоб виділився сік.
Трохи розімніть плоди столовою ложкою.
Поставте каструлю на повільний вогонь. Заважайте до повного розчинення кристалів цукру-піску. Варіть приблизно 40-50 хвилин. До цього часу варення трохи загусне.
Тим часом підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці або в духовій шафі. Банки повинні бути повністю сухими.
Ополоником акуратно варення розлийте по стерильним банкам. Гарячі банки з варенням з сливи добре закрутіть кришками, попередньо обдавши їх окропом, і переверніть догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження.
Потім переверніть банки і поставте в прохолодне місце на зберігання.
Приємного насолоди!
Варення з жовтої сливи Варення з слив Варення зі сливи з кісточками Сливи на зиму