Варення з жовтої сливи з волоським горіхом – це смачне і ароматне ласощі на зиму для затишних домашніх посиденьок. Доповнене невеликою кількістю кориці, яка надає варенню приголомшливий аромат і гарний бурштиновий колір, воно стане відмінним доповненням до сиру або йогурту, а також десертом до чашечки ароматного чаю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- жовта Слива – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Волоський горіх (очищених) – 130 гр.
- Кориця мелена – 2 ч. л.
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з жовтої сливи з волоським горіхом. Для заготівлі варення ми відібрали стиглі жовті сливи. Промиваємо їх під прохолодною проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім кожну сливу гострим ножем розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо кісточки. Кількість злив у рецепті вказано у чистому вигляді без кісточок.
В каструлю з товстим дном насипаємо цукор, додаємо воду, перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння і проварюємо до розчинення цукру.
Потім в киплячий сироп викладаємо очищені сливи, перемішуємо і проварюємо 20 хвилин, не забуваючи періодично помішувати і знімати піну, що утворюється.
Після того, як сливи прокипели в сиропі, виділили сік і стали м’якими, додаємо в варення волоські горіхи і корицю. Перемішуємо і проварюємо на середньому вогні ще 15 хвилин і знімаємо з вогню.
Готове гаряче варення розкладаємо по стерилізованим баночках і щільно закорковуємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо варення на зберігання в темне прохолодне місце.
Трохи варення залишаємо для дегустації з чашечкою свіжозвареної ароматного чаю. Приємного чаювання!
Варення з жовтої сливи Варення з слив Варення зі слив з волоськими орехами Варенье Королівське варення з абрикосів Сливи на зиму