Варення з жовтої сливи з волоським горіхом – це смачне і ароматне ласощі на зиму для затишних домашніх посиденьок. Доповнене невеликою кількістю кориці, яка надає варенню приголомшливий аромат і гарний бурштиновий колір, воно стане відмінним доповненням до сиру або йогурту, а також десертом до чашечки ароматного чаю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • жовта Слива – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Волоський горіх (очищених) – 130 гр.
  • Кориця мелена – 2 ч. л.
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з жовтої сливи з волоським горіхом. Для заготівлі варення ми відібрали стиглі жовті сливи. Промиваємо їх під прохолодною проточною водою і викладаємо на кухонний рушник, щоб вони обсохнули від води. Потім кожну сливу гострим ножем розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо кісточки. Кількість злив у рецепті вказано у чистому вигляді без кісточок.

В каструлю з товстим дном насипаємо цукор, додаємо воду, перемішуємо і ставимо на середній вогонь. Доводимо до кипіння і проварюємо до розчинення цукру.

Потім в киплячий сироп викладаємо очищені сливи, перемішуємо і проварюємо 20 хвилин, не забуваючи періодично помішувати і знімати піну, що утворюється.

Після того, як сливи прокипели в сиропі, виділили сік і стали м’якими, додаємо в варення волоські горіхи і корицю. Перемішуємо і проварюємо на середньому вогні ще 15 хвилин і знімаємо з вогню.

Готове гаряче варення розкладаємо по стерилізованим баночках і щільно закорковуємо прокип’яченими кришками. Перевертаємо банки догори дном і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо варення на зберігання в темне прохолодне місце.

Трохи варення залишаємо для дегустації з чашечкою свіжозвареної ароматного чаю. Приємного чаювання!

Варення з жовтої сливи Варення з слив Варення зі слив з волоськими орехами Варенье Королівське варення з абрикосів Сливи на зиму