Варення з поєднання злив і апельсина порадує вас своїм насиченим кисло-солодким смаком і ароматом. Ось деякі хитрощі, які допоможуть вам приготувати якісне варення. У процесі варіння перемішуйте варення дерев’яною ложкою або лопаткою. Щоб варення через час не зацукрувалося, додайте лимонну кислоту з розрахунку одна чайна ложка на кілограм цукру.
Інгредієнти: на 1 л.
- Слива синя – 1 кг
- Апельсин – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з слив з апельсинами, ягоди сливи переберіть, помийте, видаліть хвостики і кісточки, зніміть шкірку, так у вас вийде густе однорідне варення.
Апельсин промийте, натріть на дрібній тертці його цедру. Очистіть його і видаліть білі перегородки, м’якоть наріжте на тонкі часточки.
Підготуйте посуд для варіння варення, перекладіть в неї сливи, цедру і шматочки апельсина. Засипте фрукти цукром, залиште на деякий час, щоб виділився сік і цукор розчинився.
Поставте каструлю на плиту, варіть спочатку на середньому вогні до закипання. Після чого зменшіть вогонь і продовжуйте готувати 15 хвилин, постійно помішуючи. періодично знімайте піну ложкою. Потім зніміть варення з вогню і залиште в стороні до повного охолодження.
Остигле варення знову поставте на плиту, варіть після закипання 15 хвилин, постійно перемішуючи і знімайте пінку.
Банки для варення попередньо стерилізуйте і прокип’ятіть кришки. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть, переверніть їх догори дном, залиште остигати під ковдрою. Зберігайте варення в прохолодному темному місці.
Приємного апетиту!
Варення Варення зі слив з лимонною кислотою Варення зі слив з лимоном Варення зі сливи без кісточок Сливи на зиму