Влітку немає нічого корисніше і смачніше, ніж ароматні свіжоприготовані вареники з чорницею. Це блюдо відразу ж підкорить домочадців своєю соковитістю, ніжністю і чудовим смаком. Приготувавши вареники з чорницею в мультиварці, господиня заощадить свій час, адже не доведеться стаять над плитою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Чорниця – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Сметана – 250 мл
- Яйце – 1 шт.
- Вода – 0,5 склянки
- Мак – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ч. л.
- Крохмаль картопляний – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Ванілін – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати вареники з чорницею в мультиварці? Борошно просіяти в глибоку миску, додати до неї сіль, перемішати.
Вбити в борошно яйце, акуратно перемішати.
Поступово влити в тісто холодну воду. Вимісити тісто до однорідності, сформувати з нього кулю.
Обернути тісто харчовою плівкою, відправити в холодильник на півгодини.
Чорницю перебрати, видалити листочки і гілочки. Ягоди промити, просушити на кухонному рушнику. Висипати чорницю в миску, змішати її з цукром і крохмалем.
Дістати тісто з холодильника, розкачати качалкою в тонкий пласт.
Формою або склянкою вирізати з тіста кружечки.
На кожен гурток тесту викласти по 1 чайній ложці чорничної начинки.
Скласти кожен гурток тесту з начинкою навпіл, формуючи вареники. Краї вареників з чорницями защипнути.
Варити вареники з чорницею в підсоленій воді в мультиварці на режимі «Варка» 10 хвилин.
Для соусу для вареників змішати сметану, цукор, мак і ванілін за смаком.
Готові вареники подавати з підготовленим соусом. Смакота!
Вареники з чорницею Тісто для вареників Тісто для вареників з чорницями