Заморожена чорниця може бути використана в приготуванні різних страв і десертів. Наприклад, можна зробити усіма улюблені вареники, легке низькокалорійне блюдо для всієї родини.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Молоко коров’яче – 125 гр.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Для начинки: –
- Чорниця заморожена – 500 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з замороженої чорниці? Борошно просійте, додайте сіль, яйце і молоко.
Соду погасите оцтом і також додайте до борошна.
Замісіть тісто спочатку в мисці, потім перекладіть його на плоску поверхню, посипану борошном. Тісто повинне вийти м’яким, однорідним і еластичним.
Поверхня, на якій буде раскатано тісто, просыпьте борошном. Розкачати тонкий пласт.
З допомогою склянки чи будь-якого іншого відповідного круглого предмета виріжте з тіста кружечки. Залишки тесту будуть використані для наступної розкочування.
Дістаньте ягоди з морозилки. Розкладіть ягоди на кружечки з тіста, посипте цукром, складіть тісто навпіл і закріпіть краю. Зробіть так з усім тестом або ліпіть вареники, поки не закінчаться ягоди для начинки.
У каструлю налийте воду, закип’ятити її і викладіть вареники, варіть 5-7 хвилин. Потім шумівкою вийміть вареники з води і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Вареники з чорницею Тісто для вареників Тісто для вареників з чорницями