Вареники, начинені картоплею і грибами, виходять особливо ситними і смачними. Спробуйте рецепт з додаванням печериць і оцініть оригінальний смак готової страви.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Вода – 200 мл
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Для начинки: –
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Печериці свіжі – 250 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вареників з картоплею та печерицями? Чистимо картоплю і відправляємо її в каструлю з водою. Відварюємо до готовності.
Печериці промиваємо під водою, очищаємо і дрібно нарізаємо ножем.
Чистимо цибулю й ріжемо його тонкими півкільцями.
Обсмажуємо гриби на сковороді на рослинному маслі разом з луком 6-7 хвилин. Додаємо сіль.
Відварену картоплю розтираємо і перемішуємо з піджаркою з грибів. Начинка готова.
Тепер з’єднуємо борошно з яйцем, сіллю і водою. Вимішуємо до отримання м’якого і гладкого тіста.
Розкачуємо ком тесту у форму ковбаси. Ділимо на невеликі шматочки.
Кожен шматок тонко розгортаємо в коло. Це буде основа нашого вареника. У неї кладемо трохи начинки.
Закриваємо начинку тістом, міцно притискаючи краю один до одного. Заготовлені вареники відварюємо в підсоленій воді 4 хвилини.
З води блюдо викладаємо на тарілку. За бажанням його можна прикрасити залишками піджарки або доповнити соусом. Готово!
Вареники з картоплею і смаженою цибулею Вареники з картоплею і цибулею Тісто для вареників Тісто для вареників з картоплею на воді з яйцями Тісто для вареників на воді Тісто для вареників на воді з картоплею Тісто для вареників на воді з яйцями