Повітряна здоба завжди до речі, особливо на сніданок або полуденок. Ватрушки з сирною начинкою – чудове домашнє ласощі, запечене в духовці. Їх легко можна приготувати в домашніх умовах за цим рецептом.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 – 600 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сухі дріжджі – 30 гр.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Ванілін – за смаком
- Для начинки: –
- Сир – 400 – 500 гр.
- Цукор-пісок – за смаком
- Ізюм – за бажанням
- Яєчний жовток – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати ватрушки з дріжджового тіста з сирною начинкою в духовці. Дріжджі розімніть руками і покладіть в миску, додайте цукор і трохи теплого молока. Змішайте ці інгредієнти і залиште на 15 хвилин в теплому місці.
У миску розбийте яйце, додайте білок, влийте тепле молоко, всипте цукор, що залишився, добре перемішайте. Потім додайте частину просіяного борошна і остигле розтоплене вершкове масло, перемішайте.
Потім додайте в миску підійшли дріжджі і борошно. Замісіть тісто і залиште на 40 хвилин в теплому місці.
В іншій мисці змішайте інгредієнти для начинки: сир, цукор, жовток і заздалегідь промитий ізюм.
обімніть Тісто ще раз руками, скачайте його в ковбаску, потім наріжте її на кілька рівних частин. З кожного шматочка тіста зробіть корж і розкладіть їх на деку, застеленому пекарської папером. В центрі кожної коржі зробіть поглиблення і покладіть туди начинку.
Випікати ватрушки в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності змастіть випічку цукровою водою. Готові ватрушки остудіть, потім подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром в духовці Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці Дріжджове тісто для ватрушок Тісто для ватрушок з сиром дріжджове Тісто на молоці для ватрушок