Пісочна крихта, ніжна сирна маса і соковиті яблука з кислинкою –чарівне поєднання, яке всім знайоме з дитинства. Ватрушка з сиром і яблуками ідеальна не тільки для домашнього чаювання, але і в якості частування для гостей. У даному рецепті використовуємо манну крупу – в готовому пирозі вона не відчувається, але дозволяє пісочної основі не розмокати і залишатися оформленим шаром.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 ст.
  • Манна крупа – 1 склянка
  • Цукор-пісок – 0.5 склянки
  • Масло вершкове – 70 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сир – 400 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Для начинки: –
  • Манна крупа – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Яблука – 5 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування королівської ватрушки з сиром і яблуками в духовці? Готуємо пісочну крихту. В широку миску висипаємо вказану кількість борошна, манної крупи, цукрового піску і розпушувача. Перемішуємо сухі інгредієнти.

Викладаємо отриману суху суміш м’яке вершкове масло і обсипаємо його зі всіх сторін, щоб не липло. Розтираємо сухими руками масло з борошняної сумішшю, поки не вийде однорідна дрібна волога крихта. Вона повинна легко розсипатися не липнути до рук. Заготівля для пісочної основи готова, відставляємо її в бік.

Для приготування сирної начинки викладаємо в окрему миску сир. Бажано, щоб він був пожирніше – так ватрушка буде смачніше. До сиру висипаємо манну крупу, цукор-пісок, ванілін, додаємо яйця. Розтираємо все разом ложкою або пробиваємо заглибним блендером. Повинна вийти однорідна маса, цукрові кристали повинні розчинитися.

Для приготування яблучної начинки яблука промиваємо, обсушуємо й розрізаємо на четвертинки. Зрізаємо шкірку і вирізаємо насіннєві коробочки. Фруктову м’якоть натираємо на крупній тертці. Відразу збризкуємо яблучну терту масу лимонним соком, щоб не було сильного потемніння. Також додаємо цукровий пісок, перемішуємо.

Готуємо форму для випічки. Добре змащуємо її маслом. Також можна застелити її промасленим пергаментом. Висипаємо на дно третину приготовленої піщаної крихти і рівномірно розподіляємо її по всій площі.

Наступний шар – сирна маса. Акуратно викладаємо її і розрівнюємо зворотною стороною ложки. Важливо при цьому не змістити попередній шар крихти.

Потім на сирну масу висипаємо половину, що залишилася піщаної крихти, акуратно вирівнюємо.

На крихті розподіляємо яблучну начинку. Викладаємо її невеликими порціями ложкою і обережно розрівнюємо.

Завершальний шар – залишок піщаної крихти. Намагаємося повністю закрити яблучну прошарок.

Розігріваємо духовку до 190 градусів. Форму зі сформованої ватрушкой ставимо на середньо-нижній рівень і випікаємо протягом сорока п’яти-п’ятдесяти хвилин. Можливо, часу на випічку потрібно більше або менше. Орієнтуємося на колір скоринки на поверхні – ватрушка повинна добре зарум’яниться.

Готове виріб дістаємо з духовки і даємо йому охолонути. Потім обережно дістаємо ватрушку з форми, нарізаємо її на порції і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Ватрушка з сиром в духовці Ватрушка з сиром з пісочного тіста Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром і маслом в духовці Королевська ватрушка класична Царська ватрушка з сиром