Повітряна здоба завжди до речі, особливо на сніданок або полуденок. Ватрушки з сирною начинкою – чудове домашнє ласощі, запечене в духовці. Їх легко можна приготувати в домашніх умовах за цим рецептом.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 500 – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сухі дріжджі – 30 гр.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Ванілін – за смаком
  • Для начинки: –
  • Сир – 400 – 500 гр.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Ізюм – за бажанням
  • Яєчний жовток – 1 шт.

Процес приготування:

Почнемо готувати ватрушки з дріжджового тіста з сирною начинкою в духовці. Дріжджі розімніть руками і покладіть в миску, додайте цукор і трохи теплого молока. Змішайте ці інгредієнти і залиште на 15 хвилин в теплому місці.

У миску розбийте яйце, додайте білок, влийте тепле молоко, всипте цукор, що залишився, добре перемішайте. Потім додайте частину просіяного борошна і остигле розтоплене вершкове масло, перемішайте.

Потім додайте в миску підійшли дріжджі і борошно. Замісіть тісто і залиште на 40 хвилин в теплому місці.

В іншій мисці змішайте інгредієнти для начинки: сир, цукор, жовток і заздалегідь промитий ізюм.

обімніть Тісто ще раз руками, скачайте його в ковбаску, потім наріжте її на кілька рівних частин. З кожного шматочка тіста зробіть корж і розкладіть їх на деку, застеленому пекарської папером. В центрі кожної коржі зробіть поглиблення і покладіть туди начинку.

Випікати ватрушки в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності змастіть випічку цукровою водою. Готові ватрушки остудіть, потім подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром в духовці Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці Дріжджове тісто для ватрушок Тісто для ватрушок з сиром дріжджове Тісто на молоці для ватрушок