Якщо ви любите сирну випічку, ця класична королевська ватрушка з сиром в духовці вам точно сподобається. Пісочна розсипчаста основа і повітряна сирна начинка – класичне поєднання, яке завжди актуально. Щоб сирний шар був ніжним і пористим, додаємо збиті білки. А щоб пісочна не загрубіла, рекомендуємо відповідально перетерти сухі інгредієнти з маслом, поки не вийде однорідна дрібна розсипчаста крихта. А при формуванні ватрушки крихту ні в якому разі не утрамбовуємо.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Масло вершкове – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Ванільний цукор – 2 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Приготування класичної королівської ватрушки з сиром в духовці починаємо з підготовки начинки. Сир для цієї мети краще використовувати жирний – так ватрушка виходить помітно смачніше і ніжніше. Викладаємо його в миску. Додаємо яйця, крохмаль, щіпку солі, половину від зазначеного обсягу цукрового піску і одну чайну ложку ванільного цукру.

З допомогою заглибного блендера перемішуємо і подрібнюємо все з сиром інгредієнти до отримання однорідної маси.

Відразу підготуємо форму для випічки. Зручно використовувати роз’ємну для тортів. Добре змащуємо її маслом. Як варіант, застеляємо промасленим пергаментом – це спростить завдання отримання вже готової ватрушки.

Яйця поділяємо на жовтки і білки. Білки будемо збивати і додати в сирну начинку в останній момент, а жовтки використовуємо для приготування піщаної крихти.

Переходимо до підготовки піщаної крихти. Вершкове масло охолоджуємо в морозилці протягом двадцяти-тридцяти хвилин, щоб потім її було зручніше натирати на тертці. В широку миску висипаємо просіяне борошно. Додаємо розпушувач, одну чайну ложку ванільного цукру і залишок звичайного цукрового піску. Перемішуємо сухі інгредієнти. Вершкове масло натираємо на крупній тертці прямо в борошняну суміш. Широким ножем потім рубаємо масло з борошном, щоб отримати крихту. Сухими руками додатково перетираємо масу, щоб отримати більш дрібні частинки.

Після того, як сформується дрібна крихта, викладаємо в неї жовтки. Обсипаємо їх з усіх сторін крихтою, щоб не було липкості, і продовжуємо перетирати всі разом руками.

Повинна знову вийти крихта, вже трохи більше волога і жовта. Відставляємо її в сторону і переходимо до завершення приготування сирної начинки.

Білки збиваємо міксером до отримання щільної стійкої піни.

Отриману піну частинами вводимо в сирну масу, щоразу вимішуючи ложкою круговими рухами.

Висипаємо в підготовлену форму три чверті піщаної крихти. Руками або за допомогою лопатки розподіляємо її рівним шаром по дну і одночасно формуємо бортики по стінках. Намагаємося не ущільнювати крихту, щоб вона зберегла легкість.

На розміщену крихту викладаємо сирну начинку, вирівнюємо її.

Поверх сирної начинки висипаємо частину піщаної крихти.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Форму з ватрушкой поміщаємо на середній рівень і випікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин до рум’яної скоринки.

Готову ватрушку дістаємо з духовки, охолодити і потім акуратно витягаємо з форми. Нарізати на порції і подавати до столу рекомендується після того, як виріб повністю охолоне.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром з пісочного тіста Королевська ватрушка Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром в духовці Царська ватрушка з сиром