Ватрушки з сиром готуються не набагато складніше, ніж звичайні дріжджові булочки. Однак, варто віддати належне сирної начинки, яка робить цю випічку справжнім святом смаку.
Інгредієнти: на 16 порц.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 500 гр.
- Вода – 140 мл
- Сметана – 100 мл
- Масло вершкове – 75 гр.
- Цукор-пісок – 75 гр.
- Сіль – 5 гр.
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Для начинки: –
- Сир – 400 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Сметана – 60 мл
- Яйце – 1 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ватрушок з сиром на сметанно-дріжджовому тесті в духовці? У глибокій мисці змішайте дріжджі з теплою водою, додайте дві столові ложки борошна і перемішайте. Опару залиште на півгодини в теплому місці.
Потім додайте опару цукор, сметану і вершкове масло, змішайте всі інгредієнти до однорідності. В кілька етапів додайте просіяне борошно і замісіть тісто.
Коли тісто стане досить густим, викладіть його на стіл і продовжуйте вимішувати руками. Готове тісто покладіть в миску, прикрийте рушником і залиште на півгодини.
Можна зайнятися приготуванням начинки. У мисці змішати до однорідного стану сир, сметану, цукор і яйце.
Тісто ще раз обімніть руками і розділіть на кілька рівних шматків. З кожного шматочка тіста зробіть корж і розкладіть їх на деку. Прикрийте заготовки харчовою плівкою і залиште на 10 хвилин.
Потім за допомогою склянки зробіть в коржиках поглиблення, в них покладіть сирну начинку.
Випікати ватрушки в духовці при 180 градусах 25-30 хвилин. Перед тим, як подати випічку на стіл, остудіть її.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром в духовці Ватрушки з сиром з дріжджового тіста в духовці Дріжджове тісто для ватрушок Тісто для ватрушок з сиром дріжджове