Королевська ватрушка з сиром на маргарині в духовці незважаючи на пафосну назву готується дуже просто. Але важливо дотримувати основні правила. Перше: пісочна крихта повинна бути рівномірною і злегка вологою – це запорука гарною, рум’яною, правильної скоринки. Друге: сир бажано вибирати жирний. Звичайно, ватрушка вийде і з нежирним сиром, але різницеюца смаку буде значною. З начинкою пожирніше ватрушка має більш ніжний, м’який вершковий смак.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 400 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 500 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати королівську ватрушку з сиром на маргарині в духовці. Маргарин заздалегідь кладемо в морозилку на двадцять-тридцять хвилин. Він охолоне й затвердіє: терти на тертці його буде набагато простіше

Натираємо охолоджений маргарин на грубій тертці в широку миску.

Поверх висипаємо дрібку солі, ванільний цукор і сто грам звичайного цукрового піску.

Далі просіваємо до маргарину борошно разом з розпушувачем. Перемішуємо всі разом і ретельно перетираємо сухими руками.

Повинна вийти дрібна рівномірна крихта, не прилипающая до рук. Основа ватрушки готова, ставимо її в холодильник.

Викладаємо сир в миску. Додаємо яйця і залишився кількість цукрового піску.

Заглибним блендером пробиваємо всі разом. Повинна вийти повністю однорідна гладка маса.

Включаємо духовку розігріваємо її до 190 градусів.

Потім готуємо форму для випічки. Добре змащуємо її маслом. Як варіант, застеляємо промасленим пергаментом – це спростить завдання отримання вже готової ватрушки. Якщо форма силіконова, її можна не змащувати – ватрушка і так легко відійде.

Висипаємо приблизно дві третини піщаної крихти в форму і рівномірно розподіляємо її по всьому дну.

Також формуємо бортик, щоб сирна начинка не витікала.

На шар крихти викладаємо сирну начинку, вирівнюємо її. Поверх висипаємо залишок крихти, намагаючись повністю закрити сирну масу.

Форму з ватрушкой відправляємо вже в гарячу духовку. Випікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин, поки не з’явиться рум’яна кірочка.

Готову ватрушку дістаємо з духовки і даємо їй повністю охолонути. Обережно витягуємо пиріг з форми і нарізаємо на порції.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром з пісочного тіста Королевська ватрушка Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром класична Королевська ватрушка класична