Ватрушки з сиром з дріжджового тіста на молоці в духовці – це чудовий домашній десерт з опарного дріжджового тіста з начинкою з сиру. Рецепт пишних ватрушок передається з покоління в покоління, в ньому є свої секрети й тонкощі. Як саме приготувати пишне тісто, ми розповімо в цьому рецепті.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Для опари: –
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Свіжі дріжджі – 20 гр.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Яйце – 3 шт.
- Маргарин вершковий – 170 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Ванілін – за смаком
- Для начинки: –
- Сир – 500 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – за смаком
- Ізюм – за смаком
- Яєчний жовток (для змащування) – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати ватрушки з сиром з дріжджового тіста на молоці в духовці просто! Спочатку готується опара для тіста. У миску розкришите свіжі дріжджі.
Залийте дріжджі теплим молоком і перемішайте.
Потім всипте просіяне борошно і цукор, перемішайте до однорідного стану. Опару залиште в теплому місці на 2,5-3 години.
За цей час опара повинна піднятися до максимуму і осипатися. Тісто, замішане на пористій опарі, виходить особливо пишним.
В об’ємну миску просійте борошно для замісу тіста, влийте в неї опару.
В окремій ємності збийте теплі яйця з сіллю і цукром. Додайте цю масу до основного замісу.
Маргарин розтопіть на повільному вогні й охолодіть. Додайте маргаринову масу в миску і замісіть тісто.
Тісто скачайте в колобок, покладіть його в миску, накрийте рушником і дайте йому піднятися.
Приготуйте начинку. Змішайте сир, яйце і цукор. Кількість цукру визначайте за власним смаком. Також додайте родзинки.
Коли тісто збільшиться в об’ємі в кілька разів, обімніть його руками і приступайте до оброблення тіста. Для зручності роботи з тестом змастіть руки олією.
З тіста скачайте невеликі кульки і покладіть їх на деко. Залиште заготовки на півгодини при кімнатній температурі.
Потім на кожній кульці зробіть невелике заглиблення з допомогою келиха, його дно попередньо змастіть соняшниковою олією.
В отримані поглиблення викладіть сирну начинку. Заготовки змастіть сумішшю жовтка і молока.
Запікайте ватрушки в духовці, розігрітій до 230 градусів 30-35 хвилин. Випічка повинна піднятися і добре зарум’яниться. Готові ватрушки трохи остудіть і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром Дріжджове тісто для ватрушок Здобне тісто для ватрушок Тісто для ватрушок з сиром дріжджове Тісто на молоці для ватрушок