Ватрушки з сиром з дріжджового тіста на молоці в духовці – це чудовий домашній десерт з опарного дріжджового тіста з начинкою з сиру. Рецепт пишних ватрушок передається з покоління в покоління, в ньому є свої секрети й тонкощі. Як саме приготувати пишне тісто, ми розповімо в цьому рецепті.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Для опари: –
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Свіжі дріжджі – 20 гр.
  • Для тіста: –
  • Борошно пшеничне – 2 склянки
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Яйце – 3 шт.
  • Маргарин вершковий – 170 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Для начинки: –
  • Сир – 500 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – за смаком
  • Ізюм – за смаком
  • Яєчний жовток (для змащування) – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати ватрушки з сиром з дріжджового тіста на молоці в духовці просто! Спочатку готується опара для тіста. У миску розкришите свіжі дріжджі.

Залийте дріжджі теплим молоком і перемішайте.

Потім всипте просіяне борошно і цукор, перемішайте до однорідного стану. Опару залиште в теплому місці на 2,5-3 години.

За цей час опара повинна піднятися до максимуму і осипатися. Тісто, замішане на пористій опарі, виходить особливо пишним.

В об’ємну миску просійте борошно для замісу тіста, влийте в неї опару.

В окремій ємності збийте теплі яйця з сіллю і цукром. Додайте цю масу до основного замісу.

Маргарин розтопіть на повільному вогні й охолодіть. Додайте маргаринову масу в миску і замісіть тісто.

Тісто скачайте в колобок, покладіть його в миску, накрийте рушником і дайте йому піднятися.

Приготуйте начинку. Змішайте сир, яйце і цукор. Кількість цукру визначайте за власним смаком. Також додайте родзинки.

Коли тісто збільшиться в об’ємі в кілька разів, обімніть його руками і приступайте до оброблення тіста. Для зручності роботи з тестом змастіть руки олією.

З тіста скачайте невеликі кульки і покладіть їх на деко. Залиште заготовки на півгодини при кімнатній температурі.

Потім на кожній кульці зробіть невелике заглиблення з допомогою келиха, його дно попередньо змастіть соняшниковою олією.

В отримані поглиблення викладіть сирну начинку. Заготовки змастіть сумішшю жовтка і молока.

Запікайте ватрушки в духовці, розігрітій до 230 градусів 30-35 хвилин. Випічка повинна піднятися і добре зарум’яниться. Готові ватрушки трохи остудіть і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром Дріжджове тісто для ватрушок Здобне тісто для ватрушок Тісто для ватрушок з сиром дріжджове Тісто на молоці для ватрушок