Ароматна, домашня випічка – це приємна частина вихідних днів у багатьох сім’ях. Щоб зробити процес приготування випічки більш швидким, можна використовувати готове дріжджове тісто.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Тісто дріжджове – 350 – 400 гр.
  • Сир – 300 гр.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Яєчний білок – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 40 – 60 гр.
  • Ванільний цукор – 1 пакет
  • Борошно пшеничне – 1 – 2 ч. л.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 3 ст. л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування ватрушок з сиром з готового дріжджового тіста в духовці. Деко застеліть пергаментним папером, змастіть її маслом.

Тісто розморозьте, розділіть на кілька частин, скачайте їх в кульки і розкладіть на деку. Залиште тісто при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.

Підготуйте начинку для ватрушок. Перемішайте сир зі звичайним і ванільним цукром, білком сирого яйця і борошном.

Жовток збийте з однією столовою ложкою соняшникової олії.

змастіть Отриманою масою заготовки з тіста.

На кругляшках тіста зробіть невеликі поглиблення денцем склянки. Проколіть тісто в декількох місцях виделкою.

Поглиблення наповніть сирною начинкою і поставте деко в духовку, розігріту до 200 градусів.

Через 20-25 хвилин повітряні ватрушки будуть готові.

Приємного апетиту!

Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці Тісто для ватрушок з сиром дріжджове