Ароматна, домашня випічка – це приємна частина вихідних днів у багатьох сім’ях. Щоб зробити процес приготування випічки більш швидким, можна використовувати готове дріжджове тісто.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Тісто дріжджове – 350 – 400 гр.
- Сир – 300 гр.
- Сметана – 1 ст. л.
- Яєчний білок – 1 шт.
- Цукор-пісок – 40 – 60 гр.
- Ванільний цукор – 1 пакет
- Борошно пшеничне – 1 – 2 ч. л.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Олія соняшникова – 3 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування ватрушок з сиром з готового дріжджового тіста в духовці. Деко застеліть пергаментним папером, змастіть її маслом.
Тісто розморозьте, розділіть на кілька частин, скачайте їх в кульки і розкладіть на деку. Залиште тісто при кімнатній температурі на 15-20 хвилин.
Підготуйте начинку для ватрушок. Перемішайте сир зі звичайним і ванільним цукром, білком сирого яйця і борошном.
Жовток збийте з однією столовою ложкою соняшникової олії.
змастіть Отриманою масою заготовки з тіста.
На кругляшках тіста зробіть невеликі поглиблення денцем склянки. Проколіть тісто в декількох місцях виделкою.
Поглиблення наповніть сирною начинкою і поставте деко в духовку, розігріту до 200 градусів.
Через 20-25 хвилин повітряні ватрушки будуть готові.
Приємного апетиту!
Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці Тісто для ватрушок з сиром дріжджове