Шоколадна королевська ватрушка з сиром в духовці – це дуже ефектна ватрушка, яка вразить ласунів не тільки своїм зовнішнім виглядом, але і смаком. Весь секрет – у привабливому контрасті насиченою шоколадної основи і білосніжною сирною прошарку. Особлива родзинка – вишні в середині сирної начинки. Вони додають легку кислинку і ягідну соковитість – дуже до речі. Якщо ви любите сирну випічку, але стандартні рецепти набридли, цей варіант королівської ватрушки точно допоможе внести різноманітність.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукрова пудра – 100 гр.
  • Сир – 400 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Вишня – 10 – 12 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 – 1.5 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати шоколадну королівську ватрушку з сиром в духовці просто! Готуємо шоколадну пісочну основу. В широку миску натираємо шоколадне масло на крупній тертці. Щоб було легше терти його, рекомендуємо заздалегідь помістити його в морозилку на півгодини. До масляної стружці висипаємо порошок какао.

Потім додаємо сорок грам цукрової пудри і зазначена кількість просіяного борошна. Сухими руками змішуємо всі разом і енергійно перетираємо, поки не вийде однорідна дрібна волога крихта, як на фото. Заготівля для пісочної основи готова, поміщаємо її в холодильник.

Для приготування сирної начинки викладаємо в окрему миску сир, зверху висипаємо залишився кількість цукрової пудри і щіпку ваніліну.

Додаємо яйця, перемішуємо. Заглибним блендером добре пробиваємо всі разом.

Повинна вийти однорідна, гомогенна, гладка маса, схожа на ніжний крем.

Переходимо до підготовки вишні. Можна використовувати як свіжу, так і заморожену. В останньому випадку даємо ягодам повністю відтанути. Виймаємо кісточки і зливаємо зайвий сік.

В окрему миску невеликого обсягу висипаємо кукурудзяний крохмаль і викладаємо до нього підготовлену вишню. Обкачуємо ягоди в крохмалі, щоб вони були покриті з усіх сторін. Це допоможе зберегти сік усередині ягід під час випічки і уникнути фарбування білосніжною сирної начинки.

Готуємо форму для випічки. Добре змащуємо її маслом. Також можна застелити її промасленим пергаментом – потім зручніше буде діставати ватрушку після випічки.

Висипаємо на дно дві третини приготовленої пісочної шоколадної крихти і рівномірно розподіляємо її по всій площі.

Поверх акуратно викладаємо сирну масу. Вирівнюємо її зворотною стороною ложки або лопаткою.

На сирну начинку викладаємо обкатані в крохмалі вишні. Намагаємося розподілити їх рівномірно по всьому пирога, щоб при нарізуванні кожен шматочок містив однакову начинку.

Обережно вдавлюємо пальцями вишні в шар сирної маси. Ягоди повинні бути «сховані».

Завершуємо формування ватрушки: висипаємо залишилася пісочну шоколадну крихту і акуратно вирівнюємо її.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму зі сформованої ватрушкой ставимо на середній рівень і випікаємо протягом п’ятдесяти-шістдесяти хвилин. Після закінчення часу випікання готову ватрушку дістаємо з духовки і залишаємо у формі на п’ятнадцять хвилин. Після цього акуратно дістаємо пиріг з форми і даємо йому остаточно охолонути.

Остиглу ватрушку нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром Королевська ватрушка з сиром в духовці Королевська ватрушка з сиром і маслом в духовці