На основу з піщаної крихти виливається начинка з сиру, цукру, жовтків, цілого яйця, солі, лимонної цедри, манки, сметани і чорниці. Зверху все посипається залишилася крихтою і запікається протягом півгодини.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 100 гр.
- Сіль – 1 щіпка
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 210 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 30 гр.
- Для начинки: –
- Сир – 350 гр.
- Цукор-пісок – 90 гр.
- Яєчний жовток – 2 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Яйце – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Манна крупа – 30 гр.
- Сметана – 30 гр.
- Чорниця – 150 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування ватрушки з сиром і чорницею? В підходящу ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло. До нього додаємо сіль і збиваємо все міксером.
Потім додаємо жовток, ще раз збиваємо і висипаємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо до утворення крихти.
Беремо форму для запікання і змащуємо її невеликою кількістю вершкового масла. Висипаємо в неї приблизно 2/3 від отриманої крихти. Розрівнюємо її лопаткою і ставимо в холодильник.
До решти крихті додаємо цукор і перемішуємо. Ставимо її в холодильник.
Приступаємо до приготування начинки. В підходящу ємність відправляємо сир і додаємо до нього цукровий пісок, жовтки, щіпку солі і одне ціле яйце. Пробиваємо все блендером до отримання однорідної маси.
До сирної маси додаємо цедру цілого лимона, манну крупу, сметану і добре перемішуємо. Далі всипаємо чорницю і акуратно розмішуємо силіконової лопаткою, щоб ягоди залишилися цілими.
Викладаємо отриману масу на пісочну основу і рівномірно розподіляємо її. Зверху посипаємо крихтою з цукром.
Розігріваємо духовку до 190оС і випікаємо ватрушку протягом 35 хвилин, або в залежності від потужності духовки. Даємо повністю охолонути.
Розрізаємо готовий виріб на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!
Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці