На основу з піщаної крихти виливається начинка з сиру, цукру, жовтків, цілого яйця, солі, лимонної цедри, манки, сметани і чорниці. Зверху все посипається залишилася крихтою і запікається протягом півгодини.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Для тіста: –
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Борошно пшеничне – 210 гр.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 30 гр.
  • Для начинки: –
  • Сир – 350 гр.
  • Цукор-пісок – 90 гр.
  • Яєчний жовток – 2 шт.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Яйце – 1 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Манна крупа – 30 гр.
  • Сметана – 30 гр.
  • Чорниця – 150 гр.

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування ватрушки з сиром і чорницею? В підходящу ємність відправляємо розм’якшене вершкове масло. До нього додаємо сіль і збиваємо все міксером.

Потім додаємо жовток, ще раз збиваємо і висипаємо борошно з розпушувачем. Перемішуємо до утворення крихти.

Беремо форму для запікання і змащуємо її невеликою кількістю вершкового масла. Висипаємо в неї приблизно 2/3 від отриманої крихти. Розрівнюємо її лопаткою і ставимо в холодильник.

До решти крихті додаємо цукор і перемішуємо. Ставимо її в холодильник.

Приступаємо до приготування начинки. В підходящу ємність відправляємо сир і додаємо до нього цукровий пісок, жовтки, щіпку солі і одне ціле яйце. Пробиваємо все блендером до отримання однорідної маси.

До сирної маси додаємо цедру цілого лимона, манну крупу, сметану і добре перемішуємо. Далі всипаємо чорницю і акуратно розмішуємо силіконової лопаткою, щоб ягоди залишилися цілими.

Викладаємо отриману масу на пісочну основу і рівномірно розподіляємо її. Зверху посипаємо крихтою з цукром.

Розігріваємо духовку до 190оС і випікаємо ватрушку протягом 35 хвилин, або в залежності від потужності духовки. Даємо повністю охолонути.

Розрізаємо готовий виріб на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!

Ватрушка Ватрушка з сиром Ватрушка з сиром в духовці