Вегетаріанський щавлевий суп готується без м’яса і яєць. Виходить дуже легкий і смачний супчик з кислинкою. Для збільшення калорійності супу і, щоб зробити його більш ситним, можна додати квасолю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Щавель – 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Картопля – 3 – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Квасоля біла – 1 склянка
  • Зелень – за смаком
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Олія соняшникова – 2 – 3 ст.

Процес приготування:

Як приготувати вегетаріанський щавлевий суп? Квасолю попередньо замочити на ніч, вранці промийте і можна варити суп. Поставте каструлю з водою на плиту, доведіть воду до кипіння, опустіть туди квасолю.

З лука зніміть піну, моркву очистіть, наріжте овочі кубиками. На розігріту сковорідку влийте соняшникову олію, обсмажте до м’якості цибулю і моркву. Потім додайте спеції і протушкувати ще 2-3 хвилини.

Картоплю помийте, очистіть, наріжте кубиками, покладіть в каструлю і варіть до м’якості.

Коли картопля і квасоля розвариться, додати овочеву зажарку і лавровий лист.

Щавель і зелень помийте, струсіть з них рідину і наріжте, додайте в каструлю. Посоліть за смаком, проваріть ще 5-7 хвилин.

Готовий щавлевий суп подавайте до столу зі свіжою зеленню і хлібом, за бажанням можна заправити суп сметаною.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса