Вегетаріанський щавлевий суп готується без м’яса і яєць. Виходить дуже легкий і смачний супчик з кислинкою. Для збільшення калорійності супу і, щоб зробити його більш ситним, можна додати квасолю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Щавель – 1 пучок
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Картопля – 3 – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Квасоля біла – 1 склянка
- Зелень – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст.
Процес приготування:
Як приготувати вегетаріанський щавлевий суп? Квасолю попередньо замочити на ніч, вранці промийте і можна варити суп. Поставте каструлю з водою на плиту, доведіть воду до кипіння, опустіть туди квасолю.
З лука зніміть піну, моркву очистіть, наріжте овочі кубиками. На розігріту сковорідку влийте соняшникову олію, обсмажте до м’якості цибулю і моркву. Потім додайте спеції і протушкувати ще 2-3 хвилини.
Картоплю помийте, очистіть, наріжте кубиками, покладіть в каструлю і варіть до м’якості.
Коли картопля і квасоля розвариться, додати овочеву зажарку і лавровий лист.
Щавель і зелень помийте, струсіть з них рідину і наріжте, додайте в каструлю. Посоліть за смаком, проваріть ще 5-7 хвилин.
Готовий щавлевий суп подавайте до столу зі свіжою зеленню і хлібом, за бажанням можна заправити суп сметаною.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп без м'яса