Відбивні зі свинини, запечені в духовці з майонезом – це класика. Сирна посипання автоматично мається на увазі під обов’язковим інгредієнтом для подібних відбивних. Цей тандем завжди дає прекрасний результат: м’ясо виходить соковитим, ніжним і дуже насиченим під ароматною рум’яною скоринкою.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Свинина – 400 гр.
- Кетчуп – 3 ст. л.
- Сир Пармезан – 150 гр.
- Майонез – 70 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – 3 пучка
- Масло рослинне – 2 для змащування
Процес приготування:
Готувати відбивні зі свинини в духовці з майонезом легко! Свинину нарізаємо на порційні відбивні поперек волокон. Викладаємо м’ясо на обробну дошку і накриваємо харчовою плівкою. Відбиваємо кухонним молоточком з обох сторін. Кожну відбивну змащуємо кетчупом і відправляємо в холодильник для маринування на кілька годин.
Промариновані відбивні дістаємо з холодильника. Деко змащуємо олією або застеляємо промасленим пергаментом. Укладаємо відбивні на деко, вирівнюємо їх, щоб м’ясо запеклось в красивій правильній формі. Щедро змащуємо відбивні майонезом. Сир натираємо на тертці з великими отворами і посипаємо їм відбивні.
Поверхня сиру знову трохи змащуємо майонезом. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
Ставимо деко з відбивними в гарячу духовку на середній рівень і запікаємо протягом півгодини. За цей час м’ясо пропечеться, а сирно-майонезна скоринка добре зарум’яниться. Готові відбивні дістаємо з духовки і відразу розкладаємо по порційних тарілках. За бажанням, прикрашаємо січеною зеленню. Подаємо з салатом зі свіжих овочів.
Приємного апетиту!
Відбивні Відбивні зі свинини в духовці Відбивні зі свинини з сиром в духовці Відбивні зі свинини з сиром і майонезом в духовці