розкатане дріжджове тісто викладається начинка з брусниці, цукру і крохмалю. Всі прикрашається залишилися шматочками тіста і запікається в духовці протягом 30-40 хвилин. Виходить дуже смачний пиріг, який чудово підійде до чаю.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Для тіста: –
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Сіль 0.25 ч. л.
- Дріжджі швидкодіючі – 1.5 ч. л.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 600 гр.
- Масло рослинне – 2 склянки
- Для начинки: –
- Брусниця – 500 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 – 3 ст.
Процес приготування:
Як почати готувати відкритий пиріг із дріжджового тіста з брусницею? У глибокій ємності збиваємо яйце і вливаємо до нього тепле молоко.
Далі додаємо цукровий пісок, сіль і сухі дріжджі. Все ретельно перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб опара піднялась.
Тепер додаємо столову ложку рослинного масла і просіяне через сито борошно.
Починаємо замішувати тісто. У процесі додаємо ще ложку рослинного масла і вимішуємо тісто до кінця.
Накриваємо його рушником або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на півтори години.
За цей час воно має збільшитися в обсязі приблизно в два рази.
Брусницю промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.
Потім перекладаємо її в окрему ємність, додаємо цукровий пісок, крохмаль і перемішуємо.
розкачуємо Тісто і рівномірно розподіляємо по формі, попередньо змащену вершковим маслом.
З шматочків тесту можна зробити візерунок за бажанням.
Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо пиріг протягом 30-40 хвилин. Він повинен добре зарум’яниться. Даємо йому охолонути і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!
Пироги