розкатане дріжджове тісто викладається начинка з брусниці, цукру і крохмалю. Всі прикрашається залишилися шматочками тіста і запікається в духовці протягом 30-40 хвилин. Виходить дуже смачний пиріг, який чудово підійде до чаю.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Для тіста: –
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Сіль 0.25 ч. л.
  • Дріжджі швидкодіючі – 1.5 ч. л.
  • Молоко коров’яче – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 600 гр.
  • Масло рослинне – 2 склянки
  • Для начинки: –
  • Брусниця – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 – 3 ст.

Процес приготування:

Як почати готувати відкритий пиріг із дріжджового тіста з брусницею? У глибокій ємності збиваємо яйце і вливаємо до нього тепле молоко.

Далі додаємо цукровий пісок, сіль і сухі дріжджі. Все ретельно перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин, щоб опара піднялась.

Тепер додаємо столову ложку рослинного масла і просіяне через сито борошно.

Починаємо замішувати тісто. У процесі додаємо ще ложку рослинного масла і вимішуємо тісто до кінця.

Накриваємо його рушником або харчовою плівкою і ставимо в тепле місце на півтори години.

За цей час воно має збільшитися в обсязі приблизно в два рази.

Брусницю промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина.

Потім перекладаємо її в окрему ємність, додаємо цукровий пісок, крохмаль і перемішуємо.

розкачуємо Тісто і рівномірно розподіляємо по формі, попередньо змащену вершковим маслом.

З шматочків тесту можна зробити візерунок за бажанням.

Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо пиріг протягом 30-40 хвилин. Він повинен добре зарум’яниться. Даємо йому охолонути і подаємо до столу з гарячим чаєм або кавою. Приємного апетиту!

Пироги