Для любителів домашньої випічки, таких напевно чимало, пропонується в цьому рецепті приготувати відкритий пиріг з начинкою з брусниці і ніжним сметанним кремом. Тісто для пирога готуємо пісочне і замішуємо своїми руками. Брусниця підходить свіжа та заморожена, тільки з замороженої треба злити сік. Сметану краще взяти жирну, вона більш густа. Якщо сметана рідка, то її бажано заздалегідь відкинути на друшляк з шматочком марлі, щоб стекла зайва сироватка.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Для начинки: –
- Брусниця – 300 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сметана – 300 гр.
- Цукрова пудра – 50 гр.
Процес приготування:
Готувати відкритий пиріг з брусницею і сметаною легко! Першим ділом відміряйте вказане в рецепті кількість інгредієнтів для випічки пирога, адже коли йде мова про випічці, бажана аптечна точність.
В посуді для замісу тіста розітріть розм’якшене при домашньої температурі вершкове масло з половиною цукру.
Потім до маслу розбийте два яйця і добре перемішайте віночком.
Борошно просійте на сито і змішайте з розпушувачем тіста. Потім суху суміш пересипте до масляної суміші і замісіть тісто, щоб воно було однорідним, гладеньким і не дуже тугим.
Підготуйте форму для випічки. Щоб пиріг було легше витягти з форми, зробіть «французьку сорочку»: форму змастіть шматочком вершкового масла, потім присипте борошном і руками борошно рівномірно розподіліть по дну і стінкам форми. У підготовлену форму викладіть тісто, сформувавши по краю бортики.
Підготовлену брусницю змішайте в окремому посуді з рештою цукром. З ягоди кухонним рушником видаліть всю вологу.
Потім її укладіть рівним шаром поверх тесту.
Пиріг з брусницею на 30 хвилин помістіть в духовку, розігріту до 180°С.
В іншому посуді змішайте міксером густу сметану з цукровою пудрою, щоб цукор розчинився в сметані швидше. Кількість цукру можете змінити по своєму смаку.
Через 30 хвилин дістаньте пиріг з духовки, трохи охолодіть і поверх брусниці рівномірно розкладіть сметанную заливку. Відкритий пиріг з брусницею і сметаною готовий. Поставте його на 1 годину, як мінімум, в холодильник, щоб сметанна заливка схопилася і стала більш щільною. Охолоджений пиріг вийміть з форми і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Заливний пиріг Заливний пиріг на сметані Пироги Тісто для заливного пирога Тісто для заливного пирога на сметані