В основу, з пісочного тіста, висипається брусниця і все запікається протягом 40 хвилин. Потім пиріг заливається кремом зі сметани з цукром і ставиться в холодильник на 3-4 години.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Брусниця – 200 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 300 – 350 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Сметана 15% або Сметана 20% – 200 гр.
- Цукор-пісок – 100 – 150 гр.
Процес приготування:
Готувати відкритий пиріг з брусницею і сметаною в духовці легко! У підходящої ємності розтираємо розм’якшене вершкове масло з цукровим піском і ванільним цукром.
Розбиваємо в масло два яйця і перемішуємо.
Борошно з розпушувачем просіваємо через сито і порціями вмішуємо в масляну масу. Замішуємо не дуже круте тісто. Воно повинно вийти м’яким і ніжним.
Беремо форму діаметром 27 см і змащуємо її невеликою кількістю вершкового масла. Рівномірно розподіляємо по ній тісто і ліпимо бортики висотою приблизно 3 див.
Брусницю ретельно промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Викладаємо ягоди на пісочну основу і розрівнюємо. Розігріваємо духовку до 180оС і випікаємо пиріг протягом 35-40 хвилин.
Готуємо крем. В окремій ємності збиваємо сметану з цукровим піском, з допомогою міксера або віночка.
Заливаємо гарячий пиріг вийшов сметанним кремом.
Потім відправляємо виріб в холодильник на 3-4 години, щоб начинка загусла. Пиріг розрізаємо порційними шматочками і подаємо до столу з чаєм або кавою.
Смачного!