Пісочна основа спочатку запікається разом з крупою. Потім у неї відправляється чорниця з цукром і все прикрашається смужками з тіста. Пиріг випікається протягом півгодини.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Для тіста: –
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Масло вершкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 2 – 3 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Вода – 1 ст. л.
- Для начинки: –
- Чорниця – 1 склянка
- Цукор-пісок – 3 – 4 ст. л.
Процес приготування:
Готувати відкритий пиріг з пісочного тіста з чорницею легко! Борошно просіваємо кілька разів через сито і висипаємо її в чашу комбайна. Відправляємо туди нарізане кубиками холодне вершкове масло, жовток, сіль та цукровий пісок. Наливаємо ложку холодної води і замішуємо еластичне тісто. Це можна зробити руками.
Вимішуємо тісто і робимо з нього кулю. Загортаємо у фольгу або харчову плівку і кладемо його в холодильник на одну годину. Далі розрізаємо на 2 частини. Одна повинна бути трохи більше іншої. Чорницю перебираємо, прибираючи гілочки і інше сміття, ретельно промиваємо і даємо повністю висохнути. Перемішуємо разом з цукровим піском.
Більшу частину тіста розкачуємо і перекладаємо в змащену невеликою кількістю масла форму. Ліпимо бортики і робимо проколи з допомогою виделки.
Висипаємо в основу будь-яку крупу і ставимо її в духовку на 20-30 хвилин при 180оС. Після цього крупу прибираємо.
Другу частину тіста розкочуємо качалкою і розрізаємо на смужки. В пісочну основу викладаємо перемішану з цукром чорницю, а з тіста робимо візерунок у вигляді решітки. Змащуємо поверхню яйцем і запікаємо в духовці приблизно 20-30 хвилин. Повинна з’явиться золотава скоринка.
Готового пирога даємо повністю охолонути, потім розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу з гарячою кавою або чаєм. Приємного апетиту!
Пиріг з чорницею в духовці Пиріг з чорницею з пісочного тіста Пироги