Рецепт цього пирога передбачає використання свіжої вишні, тому його називають річним. Тісто замішуємо без додавання яєць, і його ніжна і м’яка текстура в поєднанні з вишнею в сметані порадує вас і ваших близьких своїм смаком.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно – 200 гр.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Вишня – 500 гр.
- Для заливки: –
- Сметана – 150 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Готувати відкритий пиріг з вишнею та сметанною заливкою легко! Заздалегідь розімніть при домашньої температурі вершкове масло. Потім покладіть його в посуд для замішування тіста і додайте сметану.
Потім насипте вказане в рецепті кількість цукру і вінчиком або розітріть ложкою ці інгредієнти до однорідності.
Борошно просійте на сито, змішайте з розпушувачем і пересипте її до приготовленої масляної суміші.
Потім замісіть тісто. Воно повинно вийти м’яким.
Будь-яку форму для випічки застелити шматочком пергаментного паперу, намажте її маслом і присипте борошном або манкою. Замішане тісто викладіть у форму рівним шаром, сформувавши по краю бортики висотою до 3 див.
Ягоди вишні промийте холодною водою, будь пристосуванням видаліть кісточки і помістіть вишню на сито, щоб добре стекла вся рідина.
В окремому посуді змішайте у вказаній в рецепті кількості сметану, цукор і кукурудзяний крохмаль.
Підготовлену вишню укладіть у форму поверх тіста.
На вишню рівномірно викладіть всю сметанную заливку. Пиріг випікайте в духовці, розігрітій до 190°С протягом 25 хвилин.
Після закінчення цього часу ваш пиріг з вишнею та сметанною заливкою буде готовий. Перекладіть його з форми на грати і трохи остудіть, щоб заливка схопилася і стала густою.
Пиріг після остигання можете нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Відкритий пиріг з вишнею Заливний пиріг з вишнею Пиріг з вишнею на швидку руку Пиріг з замороженої вишнею Пироги Пироги з вишнею Тісто для заливного пирога на сметані