Рецепт цього пирога передбачає використання свіжої вишні, тому його називають річним. Тісто замішуємо без додавання яєць, і його ніжна і м’яка текстура в поєднанні з вишнею в сметані порадує вас і ваших близьких своїм смаком.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Вишня – 500 гр.
  • Для заливки: –
  • Сметана – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Крохмаль кукурудзяний – 2 ст. л.

Процес приготування:

Готувати відкритий пиріг з вишнею та сметанною заливкою легко! Заздалегідь розімніть при домашньої температурі вершкове масло. Потім покладіть його в посуд для замішування тіста і додайте сметану.

Потім насипте вказане в рецепті кількість цукру і вінчиком або розітріть ложкою ці інгредієнти до однорідності.

Борошно просійте на сито, змішайте з розпушувачем і пересипте її до приготовленої масляної суміші.

Потім замісіть тісто. Воно повинно вийти м’яким.

Будь-яку форму для випічки застелити шматочком пергаментного паперу, намажте її маслом і присипте борошном або манкою. Замішане тісто викладіть у форму рівним шаром, сформувавши по краю бортики висотою до 3 див.

Ягоди вишні промийте холодною водою, будь пристосуванням видаліть кісточки і помістіть вишню на сито, щоб добре стекла вся рідина.

В окремому посуді змішайте у вказаній в рецепті кількості сметану, цукор і кукурудзяний крохмаль.

Підготовлену вишню укладіть у форму поверх тіста.

На вишню рівномірно викладіть всю сметанную заливку. Пиріг випікайте в духовці, розігрітій до 190°С протягом 25 хвилин.

Після закінчення цього часу ваш пиріг з вишнею та сметанною заливкою буде готовий. Перекладіть його з форми на грати і трохи остудіть, щоб заливка схопилася і стала густою.

Пиріг після остигання можете нарізати на порційні шматочки і подавати до столу.

Смачною і вдалою випічки!

Відкритий пиріг з вишнею Заливний пиріг з вишнею Пиріг з вишнею на швидку руку Пиріг з замороженої вишнею Пироги Пироги з вишнею Тісто для заливного пирога на сметані