Своєрідний терпкий і кисло-солодкий смак цієї ягоди робить її чудовою начинкою для домашньої випічки, і не виключенням є вишневі пироги на основі різного тіста. Заморожена ягода не відрізняється за своїми властивостями від свіжої, що дозволяє приготувати цей смачний десерт в будь-який час року, так і з варення так не виходить. Начинка з такої вишні досить рідка, тому треба зливати весь сік і ягоди обсипати крохмалем.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Для тіста: –
- Борошно – 400 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Сметана – 200 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Для начинки: –
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 120 гр.
- Крохмаль картопляний – 3.5 ст. л.
- Для глазурі: –
- Цукрова пудра – 150 гр.
- Вершки 10% – 50 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати відкритий пиріг з замороженої вишнею, в посуд для замісу тіста просійте на сито пшеничне борошно і перемішайте її з розпушувачем і ванільним цукром. Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. До борошна покладіть сметану і перелийте розтоплене масло. Тісто швидко (при довгому вимішування може стати жорстким) замісіть руками. Потім скрутіть його в колобок, Загорніть в харчову плівку або пакет і на 20 хвилин покладіть в холодильник.
Заздалегідь розморожену вишню відкиньте на сито або друшляк і рукою трохи відіжміть сік. Кісточки краще видалити, але, якщо не вистачає терпіння на цю процедуру, можна залишити ягоди з кісточками. Дістаньте тісто з холодильника і розділіть на два нерівних шматочка. Більший шматочок трохи розкачайте і викладіть в змащену маслом форму для випічки, формуючи його з бортиками. Потім поверх тіста викладіть вишню. Ягоди посипте вказаним у рецепті кількістю крохмалю і цукру. Якщо глазур не будете робити, то цукру додайте більше.
Другу, меншу частину тіста, рукою добре вимісити, щоб воно не прилипало до долоні. Потім розкачайте в тонкий коржик і наріжте на смужки будь-якої ширини.
Смужки тіста красиво укладіть поверх вишні і акуратно пальцями защипайте краю пирога.
вишневий пиріг Випікайте в духовці, розігрітій до 180°С протягом 40 хвилин. Випечений пиріг вийміть з духовки, трохи остудити і акуратно перекладіть на блюдо. Для глазурі змішайте гарячі вершки з цукровою пудрою. Потім пиріг полити глазур’ю і на 15 хвилин помістіть в морозилку, щоб глазур застигла. Відкритий пиріг з замороженої вишнею готовий. Дайте йому деякий час для просочення і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!
Відкритий пиріг з вишнею Пиріг з вишнею в духовці Пиріг з вишнею на швидку руку Пиріг з замороженої вишнею Пісочний пиріг з вишнею та сметанною заливкою