За цим рецептом ви можете приготувати вологий лимонний кекс з трохи незвичайною текстурою, вологою, як пудинг знизу, класичної кексовой – зверху. Кекс буде мати виражений лимонний аромат. Випікати можна в будь-яких формах.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Яйце – 4 шт.
- Молоко коров’яче – 300 мл
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Масло вершкове – 30 гр.
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування вологих лимонних кексів? У ємність для замісу тіста просійте борошно, насипте до неї розраховане кількість цукру, солі і розпушувача і добре перемішайте.
розділіть Яйця на жовтки і білки. Жовтки помістіть в окрему мисочку. Додайте вершкове масло і подрібнену на терці цедру одного лимона. Збийте за допомогою міксера на середній швидкості.
Відіжміть лимонний сік і, продовжуючи процес збивання жовтків на невеликій швидкості міксера, тонким струменем перелийте його в цю масу.
Не припиняючи збивання, порційно додайте до збитим жовтків суміш борошна з цукром і молоко. У вас повинно вийти однорідне тісто.
В окремому посуді збийте в стійку піну білки.
Збиті білки трьома порціями перекладіть в тісто. Акуратно і методом складання замісіть ложкою тісто до однорідної структури.
Замішане тісто розкладіть у формочки, змащені маслом і присипані борошном.
Випікайте лимонні кекси в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. На деко з формочками налийте трохи води і додайте її по мірі випаровування. Спечені вологі лимонні кекси посипте невеликою кількістю цукрової пудри, остудіть їх і можете подати до чаю.
Їжте на здоров’я!
Бісквітні кекси Кекси в духовці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Лимонні кекси