В’ялені помідори – справжній делікатес серед домашніх заготовок. Це сама по собі дуже смачна закуска, крім того, в’ялені помідори можна використовувати у приготуванні пасти, овочевого рагу, м’ясних страв, випічки, супів і не тільки.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі або Помідори черрі – 1 кг
- Базилік свіжий – 1 пучок
- Часник – 2 – 4 зуб.
- Розмарин – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Масло оливкова або Олія соняшникова – 500 мл
Процес приготування:
Рецепт приготування в’ялених помідори цілком смачний! Помідори приблизно одного розміру добре промийте, просушіть.
Деко застеліть пергаментним папером, змастіть її маслом.
Розкладіть помідори дуже щільно один до одного, в процесі сушіння вони зменшаться в обсязі.
Помідори, посипте сіллю, базиліком і розмарином. Поставте деко з помідорами в духовку, розігріту до 100-130 градусів, через 30 хвилин зменшіть температуру до 60-80 градусів.
Сушіть помідори 6-7 годин при трохи відкритій духовці, періодично перевіряйте ступінь готовності.
Часник очистіть від лушпиння, зубчики розріжте на кілька частин.
В стерилізовані банки викладіть в’ялені помідори, перекладаючи їх часником і листям базиліка, залийте банки підігрітим маслом, щільно закрутіть кришку. Законсервовані таким способом помідори можна зберігати в холодильнику до 6 місяців, а масло відмінно підійде для заправки салатів.
Приємного апетиту!
В'ялені помідори В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори в олії Помідори з маслом на зиму Помідори на зиму Помідори черрі на зиму