В’ялені помідори – справжній делікатес серед домашніх заготовок. Це сама по собі дуже смачна закуска, крім того, в’ялені помідори можна використовувати у приготуванні пасти, овочевого рагу, м’ясних страв, випічки, супів і не тільки.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі або Помідори черрі – 1 кг
  • Базилік свіжий – 1 пучок
  • Часник – 2 – 4 зуб.
  • Розмарин – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Масло оливкова або Олія соняшникова – 500 мл

Процес приготування:

Рецепт приготування в’ялених помідори цілком смачний! Помідори приблизно одного розміру добре промийте, просушіть.

Деко застеліть пергаментним папером, змастіть її маслом.

Розкладіть помідори дуже щільно один до одного, в процесі сушіння вони зменшаться в обсязі.

Помідори, посипте сіллю, базиліком і розмарином. Поставте деко з помідорами в духовку, розігріту до 100-130 градусів, через 30 хвилин зменшіть температуру до 60-80 градусів.

Сушіть помідори 6-7 годин при трохи відкритій духовці, періодично перевіряйте ступінь готовності.

Часник очистіть від лушпиння, зубчики розріжте на кілька частин.

В стерилізовані банки викладіть в’ялені помідори, перекладаючи їх часником і листям базиліка, залийте банки підігрітим маслом, щільно закрутіть кришку. Законсервовані таким способом помідори можна зберігати в холодильнику до 6 місяців, а масло відмінно підійде для заправки салатів.

Приємного апетиту!

В'ялені помідори В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори в олії Помідори з маслом на зиму Помідори на зиму Помідори черрі на зиму