На Середземномор’ї в’ялені помідори сушать на сонці, наш клімат для цього не підходить, тому господині користуються електричними духовками. Приготовлені таким способом помідори зберігають велику кількість вітамінів та поживних речовин. Єдиний мінус – тривалість процесу готування.
Інгредієнти: на 0.2 л.
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Розмарин – за смаком
- Часник – 3 – 4 зуб.
- Олія соняшникова – 2 – 3 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування в’ялених помідорів в електричній духовці? Відберіть м’ясисті круглі або довгасті помідори. Помийте овочі і просушіть їх.
Часник очистіть від лушпиння і подрібніть ножем або пресом.
Помідори розріжте навпіл, видаліть білу частину від плодоніжки і насіння, можна це зробити чайною ложкою. Посипте половинки сіллю і цукром, додайте часник і розмарин, акуратно перемішайте. Залиште помідори на 20 хвилин, щоб виділився сік. Потім відкиньте їх на друшляк, щоб сік стек. Застеліть деко пергаментом, змастіть його соняшниковою олією, викладіть на нього помідори зрізом вгору. Поставте деко в духовку, розігріту до 80 градусів, дверцята не закривайте до кінця. Готуйте в’ялені помідори 4-6 годин, залежно від їх розміру та м’ясності, вони не повинні висохнути.
Готові в’ялені помідори укласти в стерилізовані банки, залийте їх прожареним соняшниковою олією так, щоб вона покривала помідори. Щільно закрийте банки кришками і струсніть вміст. В’ялені помідори в закритих банках можна зберігати при кімнатній температурі, відкриті – в холодильнику.
Приємного апетиту!
В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в олії В'ялені помідори з олією і часником Солодкі помідори з часником