В’ялені помідори в оливковій олії досить дорогий продукт. Процес приготування простий, але довгий. А в результаті дуже ароматна чудова закуска.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Масло оливкове – 100 – 300 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Розмарин – 3 гілки
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Рецепт приготування в’ялених помідорів в оливковій олії смачний! Підготуйте необхідні інгредієнти для смачних в’ялених помідорів в оливковій олії. Помідори відберіть міцні і приблизно однакового розміру (краще всього брати дрібні або середні плоди). Я взяла помідори «Вершки».

Помідори ретельно промийте під холодною проточною водою, а потім добре обсушити за допомогою паперових рушників.

Підготовлені помідори розріжте навпіл.

З допомогою чайної ложки акуратно вийміть серцевину.

Таким способом очистіть всі помідори від насіння.

Чисту робочу поверхню застеліть паперовими рушниками і розмістіть на них очищені від серцевини помідори зрізом вниз, щоб зайва волога вбралася.

Увімкніть духовку. Встановіть температуру 100 градусів. Підготуйте листи і розмістіть на них підготовлені помідори. Краще брати низькі по висоті листи.

Злегка посоліть помідори.

Листочки розмарину обірвіть з гілочки, довгі листочки розламайте на кілька частин.

Помідори присипте розмарином.

помістіть Деко в розігріту духовку і сушіть приблизно 5-7 годин з відчиненими дверцятами.

Готові помідори акуратно вийміть з духовки.

Банки ретельно вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовій печі або в духовій шафі. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі приблизно 10 хвилин.

Часник очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими слайсами.

На дно стерильних банок викладіть кілька шматочків часнику і кілька листочків розмарину.

Укладіть остиглі в’ялені помідори, пересипаючи шари часником і розмарином.

Заповніть повністю банки.

Оливкова олія налийте в каструлю і трохи нагрійте, не доводячи до кипіння.

Залийте помідори підігрітим оливковим маслом.

Закрутіть банки стерильними кришками і дайте повністю охолонути закуски. Потім приберіть в холодильник приблизно через 1,5-2 тижні можна пробувати в’ялені помідори в оливковій олії.

Приємного апетиту!

В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори на зиму