В’ялені помідори – ще один спосіб заготівлі помідорів на зиму. Такі овочі чудово зберігаються в сухому вигляді або в оливковій олії. По цьому рецепту ви зможете приготувати такі помідори в сушарці для овочів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Помідори свіжі – 5 кг
- Часник – 4 зуб.
- Масло оливкове – 200 гр.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Орегано – 1 ч. л.
- Чебрець свіжий – 1 ч. л.
- Розмарин – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
Процес приготування:
Щоб приготувати в’ялені помідори в сушарці для овочів, помідори візьміть невеликого розміру. Овочі промийте, просушіть, розріжте навпіл, виріжте місце кріплення плодоніжки до овочу. Якщо помідори дуже водянисті, то ложкою видаліть м’якоть з насінням.
Щільно вкладіть половинки помідори зрізом вгору на решітках сушарки, посоліть і приправте.
Сушити помідори краще при низькій температурі 35-40 градусів, поступово збільшуючи її до 70 градусів.
Кожен годину-півтора змінюйте порядок решіток в сушарці, переставляючи нижні на гору та навпаки. Через 6 годин помідори можна перевернути, сік з них вже не потече.
Через 6-8 годин починайте перевіряти готовність помідорів і більш дрібні прибирайте з сушарки. Натисніть пальцем на половинку, якщо палець залишився сухим і сік помідора не виділився, він готовий.
Оливкова олія влийте в каструлю, додайте по чайній ложці сухих трав, чебрецю, материнки, розмарину, паприки і будь-яких інших по своєму смаку. Нагрійте масло на середньому вогні, але не кип’ятіть.
Заздалегідь стерилізуйте банки. Очистіть часник, наріжте. Укладіть помідори в банки, перекладаючи їх часточками часнику і заливаючи гарячим ароматним оливковою олією. Банки щільно закрийте кришками і поставте в прохолодне місце на 3-5 днів, щоб помідори просочилися маслом і спеціями.
Готові в’ялені помідори можна вживати як самостійну закуску, так і додавати в інші страви.
Приємного апетиту!
В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори в сушарці В'ялені помідори на зиму Солодкі помідори з часником