В’ялені помідори – ще один спосіб заготівлі помідорів на зиму. Такі овочі чудово зберігаються в сухому вигляді або в оливковій олії. По цьому рецепту ви зможете приготувати такі помідори в сушарці для овочів.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Помідори свіжі – 5 кг
  • Часник – 4 зуб.
  • Масло оливкове – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Чебрець свіжий – 1 ч. л.
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати в’ялені помідори в сушарці для овочів, помідори візьміть невеликого розміру. Овочі промийте, просушіть, розріжте навпіл, виріжте місце кріплення плодоніжки до овочу. Якщо помідори дуже водянисті, то ложкою видаліть м’якоть з насінням.

Щільно вкладіть половинки помідори зрізом вгору на решітках сушарки, посоліть і приправте.

Сушити помідори краще при низькій температурі 35-40 градусів, поступово збільшуючи її до 70 градусів.

Кожен годину-півтора змінюйте порядок решіток в сушарці, переставляючи нижні на гору та навпаки. Через 6 годин помідори можна перевернути, сік з них вже не потече.

Через 6-8 годин починайте перевіряти готовність помідорів і більш дрібні прибирайте з сушарки. Натисніть пальцем на половинку, якщо палець залишився сухим і сік помідора не виділився, він готовий.

Оливкова олія влийте в каструлю, додайте по чайній ложці сухих трав, чебрецю, материнки, розмарину, паприки і будь-яких інших по своєму смаку. Нагрійте масло на середньому вогні, але не кип’ятіть.

Заздалегідь стерилізуйте банки. Очистіть часник, наріжте. Укладіть помідори в банки, перекладаючи їх часточками часнику і заливаючи гарячим ароматним оливковою олією. Банки щільно закрийте кришками і поставте в прохолодне місце на 3-5 днів, щоб помідори просочилися маслом і спеціями.

Готові в’ялені помідори можна вживати як самостійну закуску, так і додавати в інші страви.

Приємного апетиту!

В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори в сушарці В'ялені помідори на зиму Солодкі помідори з часником