У електросушарці для фруктів та овочів ви зможете в щадному режимі приготувати в’ялені помідори, що неможливо зробити в газовій духовці. Ця закуска добре зберігається і в сухому вигляді, і в рослинному маслі. Слідуючи інструкції до приладу, ви отримаєте чудові в’ялені помідори, за смаком відрізняються від інших томатних заготовок. Час сушіння залежить від подальшого способу зберігання. Пам’ятайте, що готового продукту на виході буде небагато.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 1.5 кг
- Масло рослинне – 350 мл
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – за смаком
- Часник – 1 головка
- Базилік сушений – 1 ст. л.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Перець червоний мелений – за смаком
- Прованські трави – за смаком
Процес приготування:
Для приготування в’ялених томатів в сушарці візьміть плоди середнього розміру і м’ясистих сортів. Помідори добре вимийте і витріть насухо паперовим рушником. Потім їх розріжте на половинки, видалити підстави плодоніжок і чайною ложечкою вийміть м’якоть.
Шматочки помідорів компактно укладіть на піддони електросушарки, щоб зріз був догори. В піалі перемішайте сухий базилік (можна прованські трави), сіль і додайте трохи цукру і червоного перцю.
Приготовану суміш рівномірно насипте на шматочки помідорів. Аромат спецій просочить томати при сушінні, що додасть помідорів чудовий смак.
Потім увімкніть сушарку і встановіть температуру і час згідно з інструкцією. В середньому процес сушіння триває 6 годин. Періодично сушку відкривайте і готові помідори перекладайте в окремий посуд. Сушка помідорів для зберігання в олії вважається закінченою, коли плоди зморщаться, але залишаться м’якими.
Коли всі будуть приготовані помідори, підготуйте до них масляну заливку. Почистіть часник і наріжте на тонкі слайсы. Підготуйте чисті сухі банки. Рослинне масло нагрійте до 40°С. Змішайте в чашці сіль, подрібнений лист лавра і сухі трави.
В баночки насипте на дно суху суміш. Потім пошарово і щільно укладіть в баночки помідори, перекладаючи їх нарізаним часником і трохи посипаючи травами кожен шар помідорів. Баночки заповніть до самого верху.
Потім залийте в’ялені помідори нагрітою олією, щоб у банку не залишилося повітря. Масло має повністю покрити зверху помідори, інакше вони покриються цвіллю. Закрийте баночки сухими пластиковими кришками. Зберігайте в’ялені помідори тільки в холодильнику.
Одного разу приготувавши цю незвичайну закуску, ви самі визначите набір спецій за смаком.
Їжте на здоров’я!
В'ялені помідори В'ялені помідори в олії В'ялені помідори в сушарці В'ялені помідори з прованськими травами В'ялені помідори на зиму Гостра закуска з помідорів