В’ялені помідори – справжня смакота! Соковиті, апетитні, з ніжним смаком. Їх можна відразу подати на стіл або заготовити про запас. А потім порадувати гостей неймовірною закускою!


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Помідори – 2 кг
  • Часник – 1 головка
  • Масло оливкове – 300 мл
  • Приправа Італійські трави – 2 ч. л.
  • Чебрець свіжий або Чебрець сушений – 20 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:


Як почати готувати в’ялені жовті помідори? Помідори промиваємо і викладаємо на паперові рушники, щоб вони підсохли. Тепер розрізаємо кожен помідор на половинки і вичищаємо з нього м’якоть.

Часник дрібно кришимо ножем.

Змащуємо деко олією. Викладаємо помідори, рівномірно посипаючи їх часником, спеціями і сіллю.

Відправляємо деко в нагріту духовку і випікаємо 8 хв. при температурі 180 градусів. Після цього зменшуємо температуру до 80 градусів, відкриваємо духову піч на 3 див. і вялим помідори 5 годин.

Розкладаємо томати в банки і заливаємо оливковою олією.

Порада: якщо у вашій духовці гриль є, то це спростить процес готування. Спочатку поставте помідори під гриль на 15 хв., а потім вялим як зазвичай, тільки вже 3 години.

Приємного апетиту!

В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори на зиму