В’ялені помідори – справжня смакота! Соковиті, апетитні, з ніжним смаком. Їх можна відразу подати на стіл або заготовити про запас. А потім порадувати гостей неймовірною закускою!
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори – 2 кг
- Часник – 1 головка
- Масло оливкове – 300 мл
- Приправа Італійські трави – 2 ч. л.
- Чебрець свіжий або Чебрець сушений – 20 гр.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати в’ялені жовті помідори? Помідори промиваємо і викладаємо на паперові рушники, щоб вони підсохли. Тепер розрізаємо кожен помідор на половинки і вичищаємо з нього м’якоть.
Часник дрібно кришимо ножем.
Змащуємо деко олією. Викладаємо помідори, рівномірно посипаючи їх часником, спеціями і сіллю.
Відправляємо деко в нагріту духовку і випікаємо 8 хв. при температурі 180 градусів. Після цього зменшуємо температуру до 80 градусів, відкриваємо духову піч на 3 див. і вялим помідори 5 годин.
Розкладаємо томати в банки і заливаємо оливковою олією.
Порада: якщо у вашій духовці гриль є, то це спростить процес готування. Спочатку поставте помідори під гриль на 15 хв., а потім вялим як зазвичай, тільки вже 3 години.
Приємного апетиту!
В'ялені помідори В'ялені помідори в банках В'ялені помідори в духовці В'ялені помідори в оливковій олії В'ялені помідори на зиму