Щоб приготувати варення з вишні, необхідно використовувати загусники, так як сама ягода містить мінімальну кількість природного пектину. В даній рецепті використовується агар-агар. Джем на його основі виходить густим і дуже смачним.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Вишня – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 350 гр.
  • Агар-агар – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати вишневий джем з агар-агаром? Ягоди вишні необхідно вимити, потім видалити кісточки. Для зручності можна скористатися спеціальним пристроєм.

Дістаємо блендер, в його чашу всипаємо ягоди і з допомогою насадки з металевим ножем перебиваємо вишню.

Отриману ягідну масу перелити в каструлю і додаємо цукровий пісок. Відсипте і поки відкладіть в сторону 1 чайну ложку цукру.

Вміст каструлі необхідно закип’ятити і після цього варити ще протягом 5 хвилин. Весь час помішуйте ягоди з цукром і періодично знімайте піну.

З’єднуємо чайну ложку цукрового піску і агар-агар, потім повільно додаємо їх в каструлю, не забуваючи весь час помішувати.

Варимо джем ще приблизно 7 хвилин. Вірна ознака, що джем готовий, – його консистенція почне загусати. Але саме в холодному стані джем загусне повністю. Після того, як вишневий джем охолоне, можна пригощатися.

Зберігати такий джем можна і при кімнатній температурі. Якщо ви робите вишневий джем з метою закаток на зиму, то збільшуйте кількість використовуваних продуктів. Із зазначеної кількості ягід, цукрового піску і агар-агару виходить приблизно 550 мл джему.

Приємного чаювання!

Варення з вишні Варення з вишні без косточек Вишня з цукром на зиму Джем з вишні Джеми Желе з вишні без желатину