З ягід вишні на зиму можна робити не тільки компоти або варення, але також влаштовувати її в своєму соку. Заготівля виходить більш ароматною і концентрованої за смаком.


Інгредієнти: на 0.4 л.

  • Вишня – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати вишні у власному соку без кісточок з цукром на зиму, зібрані ягоди перебрати, видалити пошкоджені, зіпсовані і переспілі.

вишню Промити в декількох водах, відкинути на друшляк або сито, щоб вона трохи висохла.

Прибрати кісточки з вишні за допомогою пристосування в чеснокодавилке або великий шпилькою. Для видалення кісточок також підійде звичайна скріпка.

Банку наповнити ягодами на 1/3, всипати 1 ст. л. цукрового піску. Можна притискати рукою ягоди, щоб більше влізло. Знову покласти 1/3 вишні і всипати 1 ст. л. цукру. Викласти інші ягоди до верху банки і всипати останню ложку цукрового піску. Дати банкам постояти мінімум 4 години, дочекатися, поки ягоди пустять сік. Можна залишити на ніч. Якщо після тривалого відстоювання вишня не пустила достатньо соку, можна долити трохи кип’яченої теплої води.

Літрові банки з ягодами простерилізувати протягом 15 хв. після закипання води.

Закатати або щільно закрутити кришками банки з вишнями, перевернути під теплим рушником і повністю остудити до кімнатної температури. Унести зміни в підвал і там зберігати протягом 1 року.

Приємного апетиту!

Варення Варення з вишні Варення з вишні без кісточок на зиму Варення з вишні з цілими ягодами на зиму Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку на зиму