Вишневе варення у власному соку можна використовувати не тільки в якості ароматної начинки для пирогів, та млинців, але і як самостійний десерт. Не можна не відзначити приготування варення з ягід у власне соку, воно виходить більш густим, насиченим і ароматним. Ну а якщо у вас постійно не вистачає часу для варіння варення, на допомогу прийде розумна техніка – мікрохвильова піч. І вишня у власному соку, приготовлена в такий спосіб, виходить зовсім не гірше тієї, яка була приготовлена традиційним способом.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Вишня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Щоб приготувати вишні у власному соку в мікрохвильовці, для початку необхідно ретельно перебрати ягоду: видалити гілочки і листочки.

Після цього вишню гарненько промиваємо під проточною водою. Бажано це зробити кілька разів.

Викладаємо вишню в чашу мікрохвильовки і засипаємо цукром. Ягоду залишаємо на годину для того, щоб вона пустила сік.

Далі вишню з цукром гарненько перемішуємо.

Накриваємо ягоду кришкою і відправляємо в мікрохвильову піч на 40 хвилин, включивши режим «Пар».

Через 40 хвилин дістаємо чашу з мікрохвильовки, знімаємо пінку і розкладаємо варення в чисті сухі банки.

Приємного апетиту!

Варення Вишня в сиропі на зиму Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку на зиму