Вишневе варення у власному соку можна використовувати не тільки в якості ароматної начинки для пирогів, та млинців, але і як самостійний десерт. Не можна не відзначити приготування варення з ягід у власне соку, воно виходить більш густим, насиченим і ароматним. Ну а якщо у вас постійно не вистачає часу для варіння варення, на допомогу прийде розумна техніка – мікрохвильова піч. І вишня у власному соку, приготовлена в такий спосіб, виходить зовсім не гірше тієї, яка була приготовлена традиційним способом.
Інгредієнти: на 1 л.
- Вишня – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Щоб приготувати вишні у власному соку в мікрохвильовці, для початку необхідно ретельно перебрати ягоду: видалити гілочки і листочки.
Після цього вишню гарненько промиваємо під проточною водою. Бажано це зробити кілька разів.
Викладаємо вишню в чашу мікрохвильовки і засипаємо цукром. Ягоду залишаємо на годину для того, щоб вона пустила сік.
Далі вишню з цукром гарненько перемішуємо.
Накриваємо ягоду кришкою і відправляємо в мікрохвильову піч на 40 хвилин, включивши режим «Пар».
Через 40 хвилин дістаємо чашу з мікрохвильовки, знімаємо пінку і розкладаємо варення в чисті сухі банки.
Приємного апетиту!
Варення Вишня в сиропі на зиму Вишня з цукром на зиму Вишня на зиму Вишня у власному соку на зиму